Het reinigen van een snijmachine

In veel horecagelegenheden is er een snijmachine aanwezig die bijdraagt aan het bedienen van klanten. Je kunt hier bijvoorbeeld kaas en vlees op snijden die je in kleinere verpakkingen kan verkopen. Omdat je werkt met voedingsmiddelen is het ontzettend belangrijk dat je de snijmachine goed schoon houdt. En dit is niet alleen door er een doekje overheen te halen! Waarom en hoe je de snijmachine schoonmaakt, leggen wij je uit.

De reden voor het schoonmaken

We hebben het al even kort naar voren laten komen maar je werkt met voedingsmiddelen in een grootkeuken die ervoor kunnen zorgen dat er bacteriën achter worden gelaten. De resten kunnen flink ophopen op het moment dat je een snijmachine niet goed schoonmaakt. Hierdoor kunnen ziekten veroorzaakt worden, dat je liever niet op je geweten wilt hebben. Onderhoud je onderdelen goed en kijk eens bij Service Equipe Nederland.

Onderdelen uit elkaar halen

Een snijmachine bestaat uit verschillende onderdelen die je uit elkaar kan halen om hem goed schoon te maken. Zorg er eerst voor dat het mes niet open staat, zodat je je niet snijdt! De onderdelen kun je in een sopje leggen en daarin afwassen. Zorg bij een snijmachine ervoor dat je bovenaan begint, zodat alle voedselresten naar beneden vallen en je deze langzaamaan weg kunt halen. Maar het mes schoon door hier en vochtige doek tegenaan te houden en het mes aan te zetten. Zo pas je het hele mes mee. Pak vervolgens het onderdeel mee waar het eten op heeft gelegen. Vervolgens ruim je alle rest op en spuit je het blad in met een desinfecterend middel. De onderdelen die je ondertussen afgewassen hebt, kunnen terug op de machine en je bent klaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *