Raambeslag het beste comfort voor het gebruik van jouw raam

Raambeslag

Als je jouw raam optimaal wilt kunnen gebruiken is raambeslag cruciaal. Met het juiste raambeslag kan je jouw raam goed beveiligen, makkelijk openzetten en het raam op een kier zetten. Wat is voor jou het beste raambeslag? Lees verder om erachter te komen.

Raambeslag voor goede beveiliging

Raambeslag heb je in verschillende soorten. Als je jouw raam goed wilt beveiligen is het belangrijk te kijken naar de SKG-keuring. Dit laat zien in hoeverre het raambeslag inbraakwerend is. Vanaf 2 sterren is het raam goed genoeg beschermd voor inbraak. Raamboompjes met slot hebben een SKG* keuring, dat is nog niet goed genoeg. Dit valt wel makkelijk op te lossen door twee raamboompjes in het raam te plaatsen. Met raamboompjes kan je beveiligen en het raam op een kier zetten. Daarnaast kan je gebruik maken van een raam oplegslot. Hiervoor kan je ook twee losse oplegsloten van SKG* gebruiken of je gebruikt het oplegslot van Abus die SKG** is. Het oplegslot is puur te gebruiken voor extra beveiliging. De laatste beveiligingsoptie is een raamuitzetter voor wegdraaibare ramen. Dit moet wel een raamuitzetter met slot zijn, dat zorgt namelijk voor de SKG** keuring. Een raamuitzetter kan je naast beveiliging ook gebruiken voor het makkelijk openzetten van een raam, zonder dat het dicht valt. 

Raambeslag voor het openzetten van een raam. 

Raambeslag hoeft niet alleen nodig te zijn voor het beveiligen van een raam. Je kan het ook gebruiken voor het makkelijk open en sluiten van je raam. Een raamboompje zorgt ervoor dat je jouw raam makkelijk kan sluiten. Een raamboompje zorgt er ook voor dat je jouw raam makkelijk op een kier kan zetten, zonder dat het zomaar verder open- of dichtklapt. Daarnaast zijn er ook raamuitzetters, daarmee kan je makkelijk een raam openzetten op verschillende standen, zonder dat het raam open- of dichtklapt. Er zijn verschillende raamuitzetters, allereerst is er het traditionele raam uitzetijzer. Dit is een raamuitzetter met verschillende gaatjes erin, waarmee je kan bepalen in hoeverre het raam open moet staan. Een variatie daarop is een telescopische raamuitzetter. Hiermee kan je het raam ook openzetten op de gewenste manier, maar dit steekt verder niet naar binnen. Een telescopische raamuitzetter is daarom ideaal als je een hor voor je raam hebt. Zo kan je gerust je hoor gebruiken zonder dat je dan last hebt van de raamuitzetter. Als laatst is er de wegdraaibare raamuitzetter. Deze wordt het meest gebruikt met klapramen. Hiermee kan je het raam op een veilige manier openzetten. Wanneer je een wegdraaibare raamuitzetter met slot hebt, is jouw raam goed beveiligd tegen inbrekers. 

Het perfecte raambeslag voor jou

Wat voor jou het beste raambeslag is ligt aan jouw situatie en voorkeur. Als jouw raam goed beveiligd moet zijn, moet je kiezen voor een raamboom met slot, een wegdraaibare raamuitzetter met slot of een goed raamoplegslot. Is dat niet het geval dan kan je bepalen welk raambeslag je zelf het handigste vindt. Bij Toplock is het assortiment ruim waardoor je makkelijk het juiste raambeslag kan vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *