Praten over de dood

De dood. Een onderwerp waar niet graag over gepraat wordt en waar sommige het liever helemaal niet over hebben. Toch is het een zeer belangrijk onderwerp. Zeker ook voor nabestaanden. Want iedereen verdiend een uitvaart die bij hem of haar past. Woon jij in de regio Drenthe en wil jij meer informatie over een uitvaart in Assen ? Kom dan eens in gesprek met Uitvaartverzorging Kiers. Wij geven je hieronder een aantal redenen waarom praten over de dood belangrijk is en ook zeer waardevol kan zijn.

Je komt tot elkaar

Niet is zo persoonlijk als de dood en daarover nadenken en praten. Praat jij met je geliefden over de dood? Dan zal je merken dat je dichter tot elkaar komt. Het zorgt voor verbinding. Dit gaat natuurlijk vaak gepaard met een traan, maar is dit erg?

Gaat nadenken over je eigen leven

De dood leidt vaak tot het nadenken over het eigen leven. Hoe leef ik? Ben ik gelukkig? Leef ik gezond? Daarnaast ga je relativeren. Wat is in het leven nu echt belangrijk en wij zijn mijn vrienden/geliefden. Het zal je helpen om te focussen op zaken die er echt toe doen.

Nalatenschap

De dood komt niet altijd op een ‘verwacht’ moment. Ziekte, een ongeluk of bijvoorbeeld zinloos geweld; je hebt geen idee wanneer het jouw tijd is. Daarom is het belangrijk om te praten en ook daadwerkelijk zaken te regelen. Hoe moet jouw uitvaart eruit komen te zien? Wat wil ik in mijn testament laten zetten? Daarnaast zet het je aan het denken over zaken als reanimatie, euthanasie en bijvoorbeeld donor zijn. Ook voor de nabestaanden is het fijn om te weten dat zaken helder en duidelijk zijn geregeld. Het komt regelmatig voor dat de dood van een ouder zorgt voor ruzie tussen de kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *