Het opstellen van een financieel plan

Niet iedereen heeft zijn financiële middelen goed in een overzicht. De één kan beter met het geld omgaan dan de ander, maar in beide gevallen is het goed om een financieel plan te hebben. Hoe lekker zou het namelijk zijn dat je een streven kan hebben om geld over te houden voor een specifiek doel als een eigen bedrijf. Maar weet jij wat er precies in een financieel plan moet komen en hoe je dit zelf opstelt?

Breng je huidige situatie in kaart

Om te weten waar je nu staat is het allereerst belangrijk dat je je huidige situatie in kaart brengt. Let hierbij voornamelijk op de kosten die elke maand terug komen. Denk aan je huur en de auto waar je maandelijkse lasten van hebt. Vervolgens breng je de overige onderdelen in kaart. Dit kun je het beste bijhouden in Excel sheets.

Stel een doel

Nu je weet wat je uitgeeft aan diverse onderdelen, kun je voor jezelf doelen stellen waar je uiteindelijk naar toe wil. Je inkomen speelt hierin natuurlijk een grote rol als het gaat om meer uitgeven per maand. Je eerste doel zou dus kunnen zijn dat je je inkomen omhoog wil hebben. Daarnaast kan het zijn dat je meer geld over wil houden en dus in moet houden op een aantal factoren in je overzicht. Kijk daarom per onderdeel of je hierop kan inhouden en hoeveel. Voor een volgende maand kan dit een doelstelling zijn om je aan te houden. Bij het hebben van een eigen bedrijf kan het net wat lastiger zijn. Je krijgt te maken met klanten die niet betalen waardoor je een deurwaarder in Leiden moet inschakelen. Op het moment dat je aanklopt bij Korenhof Deurwaarders, moet je er rekening mee houden dat dit van je inkomen afgaat. 

Geld inzetten

Dan kunnen er natuurlijk meerdere dingen zijn waar je uiteindelijk je geld aan kan uitgeven. Doe dit dan ook slim. Je kunt bijvoorbeeld het geld gebruiken om te investeren in aandelen of je eigen bedrijf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *