Opbouwspots in inbouwspots zijn een ideale oplossing

Inspiratie en tips voor het gebruik van oppervlaktelampen en spots voor plafondmontage om een ​​goede verlichting te creëren. Opbouwspots zijn lampen en spots die zonder inbouw in het plafond kunnen worden gemonteerd en die goed passen bij zowel daken van hout, gips als beton. Opbouwspots maken het mogelijk om downlights te monteren in betonnen of houten plafonds zonder buizen of draden van vroeger. Zie verderop op deze pagina voor inspiratie over hoe zichtbare buizen en draden voor opbouwspots zowel modern als fijn kunnen zijn.

Opbouwspots en downlights hebben de laatste jaren een soort renaissance ondergaan. Verschillende grote verlichtings- en lampenfabrikanten hebben nieuwe en creatieve ontwerpen gelanceerd die de inbouwspots tot een uitstekende keuze hebben gemaakt in moderne woningen. Oppervlaktesproeiers hebben ook een aantal andere grote voordelen, waaronder eenvoudige installatie als inbouwspots geen optie zijn, en deze downlights maken de installatie van spots in betonnen daken mogelijk.

Leidingen en draden in plafonds voor oppervlakteverlichting

Het is een eenvoudige zaak om opbouwdownlights te installeren, waar de buizen tot aan het plafond gaan, maar hoe u buizen en leidingen voor opbouwdownlights installeert in b.v. Een betonnen dak?

Zichtbare leidingen en leidingen hoeven niet per se een nadeel te zijn in een appartement. In feite kunnen zichtbare pijpen of draden helpen om een ​​coole stijl te creëren en het algehele interieur te promoten. Er zijn afgewerkte poten in verschillende hoeken die voor deze buizen kunnen worden gekocht, maar als u een meer “schone” stijl wilt, kunt u het beste buizen van volledige lengte gebruiken. Gebruik dan bijvoorbeeld een pijpbocht om de pijpen te buigen. Een tip is om de leidingen ruim van tevoren te verwarmen om scheuren in de metalen leidingen te voorkomen.

Voor zichtbare draden in het plafond

Persoonlijk gebruik ik graag Schneider Electric plafondlijsten. Deze zorgen ervoor dat het snoer om de 10-20 centimeter helemaal recht is zonder zichtbare nietjes. Breng om de 5 centimeter een beetje extra transparante siliconen in dunne lagen aan om een ​​goede grip te krijgen.

  • De PL lijst is geschikt voor PLC en downlight kabellight
  • De PR-lijst is geweldig voor alleen PR, een iets stijvere voorsprong.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *