Het ontwerpen van een gebouw

Ben jij een kunstzinnig persoon dat wel raad weet met het ontwerpen van een gebouw? Dan is deze blog iets voor jou! Het ontwerpen lijkt namelijk een makkelijke klus, echter komt er misschien wel meer bij kijken dan je in eerste instantie zou denken. Er zijn een aantal vragen waar je namelijk voor het ontwerpen al antwoord op moet hebben. Wij leggen je uit hoe je stap voor stap naar een gaaf ontwerp kan komen.

Voorbereiding

Voordat je meteen pen en papier pakt en meteen aan de slag wil met het ontwerpen. Is het goed om allereerst een aantal vragen aan jezelf te stellen. Denk aan vragen als ‘Waar is het gebouw voor bedoeld?’  of ‘Zijn er omgevingsfactoren waar je rekening mee moet houden?’. Als je antwoord hebt op deze vragen kun je verder bouwen op wensen en eisen van het gebouw. 

Grove schets

Denk na over de grote van het gebouw en maak vast een grove schets van het gebouw. Slim is om juist van binnen naar buiten te werken. Ontwerp een binnenplaats, vervolgens alle ruimtes eromheen en zo bouw je verder tot je uiteindelijk een gebouw hebt staan. En laten we eerlijk zijn de eerste schetsen hoeven niet perfect te zijn. 

Online ontwerp


In de tijd van nu zijn er ook genoeg online tools die je helpen bij het ontwerpen van een gebouw. Je kunt hierin zelfs 3D ontwerpen maken waardoor van binnen naar buiten precies kan zien wat je ontworpen hebt. 

Uitstraling

Als je dan eenmaal het ontwerp af hebt, kun je vast nadenken over de uitstraling van het gebouw. Welke kleur hou je aan? Welke gevelreclame in Zwolle komt erop? Kijk voor meer inspiratie bij Nedlite!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *