Onderwerpen die niets voor jou zijn?

Herken je het? Je zit op een verjaardag en hoort vrienden, collega’s of familie discussiëren over een onderwerp waar jij totaal geen verstand van hebt. Je hoopt in allerijl dat ze jou maar overslaan. Maar dan richten de blikken zich op jou: “Wat vind jij er eigenlijk van?”. Wij sommen een aantal van deze onderwerpen voor je op, zodat je in ieder geval een beetje kunt meepraten.

Transport

Op iedere verjaardag zit wel een trucker. De hele dag op de weg en verantwoordelijk voor autotransport en trucktransport. De termen vliegen je om de oren. ADR, Cross dock, tweeasser. Vol passie hoor jij hem of haar vertellen over zijn werk. Blijf vooral weg van de termen en gebruik je gezonde verstand. Zeker op dit gebied kom je mee.

Beleggen

Momenteel is het de tijd van cryptocurrency en aandelen. De bitcoin is, op moment van schrijven, bezig met een enorme opmars en de aandelen van Tesla blijven stijgen. Short sell, HODL en verschillende afkortingen van ‘coins’ wordt lukraak over tafel gestrooid. Vergeet niet dat alleen de positieve verhalen worden gedeeld. Waar veel geld wordt gewonnen, wordt er veel verloren. Doe jij niet mee? Wijs dan vooral eens op de nadelen en de gevaren. Moet jij eens kijken hoe snel het onderwerp gewisseld wordt.

Voetbal

Zeker als vrouw herken je dit. Ben je net gesetteld en zit je aan de eerste koffie, begint je man of vriend direct over voetbal. Was het doelpunt nou wel of geen buitenspel. Had de VAR moeten ingrijpen bij die overtreding? Vind je voetbal niets aan of zeggen als die begrippen jou niets? Kap dan direct het gesprek af en begin over iets leuks.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *