De mogelijkheden bij een tuinverbouwing

Tuinverbouwing

De tuin is een heerlijk onderdeel van uw woning en daar wilt u natuurlijk optimaal gebruik van kunnen maken. Bent u van plan om de tuin te verbouwen? Er zijn onwijs veel mogelijkheden die u met uw tuin kunt doen! Het kan daarom een lastige klus zijn om door uw oude tuin heen te kijken en een nieuw ontwerp te maken. Wij helpen u graag en vertellen u aantal mogelijkheden voor uw tuinverbouwing.

Indeling

Het begint bij de indeling van uw tuin. Welke onderdelen wilt u in uw tuin hebben? Een loungeset? Een schuurtje? Een kinderhoek? Of een eigen moestuintje? Ga na wat prioriteit is en welke indeling u graag ziet terugkomen in de tuin. U kunt hier ook alvast een schets maken op papier om de indeling inzichtelijk te krijgen en vast te beginnen met het tuinontwerp.

Bestrating

Een belangrijk onderdeel van iedere tuin is de bestrating. Bestrating is niet alleen enorm functioneel, het kan ook een extra dimensie geven aan uw tuin. U kunt bijvoorbeeld kiezen uit gladde stenen of u kunt gaan voor meer effect door de aanleg van natuurstenen. Wanneer u een terras aan wilt leggen in uw tuin, dan raden wij aan om gladde tegels te gebruiken die niet te warm worden in de zomer en niet glad in de winter. Neem hiervoor eens een kijkje bij Sierbestratingsmarkt. Daar is voor iedere tuin bestrating beschikbaar.

Beplanting

Wanneer u meer kleur en natuur in uw tuin terug wil laten komen, ga dan eens op zoek naar planten die tegen alle seizoenen bestand zijn. Hierdoor heeft u weinig omkijken naar de beplanting en kunt u wel het hele jaar door genieten van uw planten. Iets wat steeds vaker terug komt is het gebruik van verschillende hoogtes in planten. Plaats bijvoorbeeld kleine boompjes in de tuin met daaromheen een aantal bloemen. U kunt de hoogtes in planten ook gebruiken om structuur in de tuin te creëren en het regelen van lichtinval naar binnen. 

Schutting

Om meer privacy te creëren in uw tuin, kunt u diverse schuttingen kiezen die uw tuin afschermen. Dit hoeven niet alleen houten schuttingen te zijn. U kunt namelijk ook kiezen voor een haag, bamboe of korven. Deze schuttingen maken uw tuin uniek en zijn natuurlijke materialen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *