Leren vissen

Je gaat de stap dan toch zetten en gaat voor het eerst aan de waterkant zitten om te vissen. Online heb jij je al wat verdiept, maar bent er nog niet helemaal achter wat je allemaal nodig hebt en bent nog op zoek naar wat tips. Over levend aas (bijvoorbeeld maden of meelwormen), welke hengel je nodig hebt en of je bijvoorbeeld een vispas nodig bent. Wij vertellen je het hier.

Levend aas

Om te vissen heb je aas nodig. Dit kan zowel levend- als doodaas zijn. Het is ook een beetje verschillend van de vis die je wilt gaan vangen. Weet jij niet of je vissen leuk gaat vinden en wil je niet te veel geld gaan besteden? Dan zijn maden prima om mee te beginnen.

De hengel

We begrijpen dat je voor de eerste keer niet een hele smak geld wilt investeren in een dure hengel. Daarnaast is een dure hengel ook nog eens ingewikkeld en voor een beginnende visser niet de manier om te leren vissen. Begin daarom ook met een vaste hengel zonder molen. Gewoon de simpele manier. Een stok, lijntje, en dobber. Simpel en eenvoudig te bestellen bij een hengelsport webshop online. 

VISpas

Ga jij alleen vissen? Dan is het nodig om een VISpas aan te schaffen. Hierdoor leer je ook gelijk waar je mag vissen. Wil je eerst toch kijken bij anderen? Schaf dan een meevis vergunning aan.  

Lijkt het vissen jou wat? Wij zijn benieuwd of je een vis hebt gevangen en of je wat aan onze tips hebt gehad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *