Kunst van het grillen

barbecue

barbecue

Een goede barbecue vereist naast goed vlees en goed gereedschap ook kennis van slow cooking. De wetenschap van het langzame koken over een lange periode heeft te maken met de vetten en bindweefsels van vlees, die collagenen worden genoemd. 

Dit proces zorgt ervoor dat het voedsel verandert, waarbij nieuwe smaken worden geïntroduceerd en dat het vlees zacht en sappig maakt. Wanneer het te snel wordt geroosterd of niet op een precieze temperatuur, dan zal je vlees hard en taai worden, iets wat niemand wil.

Langzaam proces

Omdat barbecueën een langzamer proces is, zul je merken dat het een geweldige manier is om tijd door te brengen met vrienden en familie en ze samen te brengen bij een maaltijd. Er is een gevoel van vrijheid die komt door het buiten koken in de frisse lucht. Er is ook een zekere voldoening die je krijgt door de grill te bemannen en mensen te horen die aan het eten zijn. Dan is het met recht een barbecue feest.

Het is gedeeltelijk wetenschap en gedeeltelijk kunst, maar het zou altijd leuk moeten zijn. Om ervoor te zorgen dat dat zo is, volgen hier enkele basisprincipes die je van dienst kunnen zijn. 

Zorg ervoor dat je weet welke temperaturen het beste werken voor het vlees dat je hebt gekozen. Let er ook op dat je voedsel het vocht behoudt tijdens het grillen.

Vertrouwen

Geloof het of niet, maar een belangrijk ingrediënt is het vertrouwen dat je het goed zult doen. Het hebben van een goedgemaakt fornuis, grill of barbecue die houtskool of hout gebruikt, is daarnaast belangrijk.

De meeste barbecues zijn voornamelijk gemaakt van keramiek Dit innovatieve ontwerp houdt de warmte beter vast en vereist minder houtskool en is over het algemeen luchtdicht. Als gevolg hiervan zijn ze efficiënter dan metalen grills. Door de keramiek worden ze aan de buitenkant niet warm.

Een andere zeer populaire stijl van is de barbecue met een kegelvorm. Meestal zijn ze gemaakt van metaal. De vorm laat vaak twee manieren van bereiden toe, grillen en bakken. Door de vorm kan je de barbecue 89 graden warmer laten worden. Je kunt de warmte zelf reguleren door middel van het deksel.

Heet

Zorg er voor dat de grill heet is, je kunt dit testen door je hand zo’n tien centimeter er boven te houden. Als je maar tot twee kunt tellen, dan is het warm genoeg. Zorg ervoor dat het rooster ingevet blijft. Je kunt ook kiezen voor eetbare prikkers zoals rozemarijn of kaneelstokken.

Houd het vlees ook vochtig genoeg, dit kan zelfs met toevoeging van bier. Verder kun je je handen gebruiken om te voelen of het vlees gaar is. Het vlees is rauw als het aanvoelt als het stukje tussen je duim en wijsvinger. Het is medium als het voelt als het drukken van je middelvinger tegen je duim. Het is doorbakken als het voelt alsof je je pink tegen je duim drukt.Wanneer dit je niet praktisch lijkt, dan kun je altijd de thermometer pakken. Een bbq organiseren is één ding, het vlees goed bereiden weer iets anders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *