Kies de juiste palm voor uw klimaat

Wilt u uw tuin een exotische uitstraling geven? Plant een palmboom. Tal van soorten zouden in uw omgeving kunnen werken. Korte palmen, hoge palmen, woestijnpalmen en winterharde palmen groeien goed in verschillende delen van het land. Volg deze stappen om te leren hoe je palmen kiest en plant voor een oase in de achtertuin.

Als je mildere winters ervaart, kun je vrijwel elke palmvariëteit kweken en je selectie maken op basis van grootte en uiterlijk. Als je zich in een deel van het land bevindt waar de wintertemperaturen tot in de jaren 20 kunnen dalen, kunt je nog steeds genieten van een verscheidenheid aan palmbomen in uw tuin, waaronder de kortere sagopalmen en zaagpalmetto’s van 2 tot 3 meter en de grotere Europese waaier palmen en Chinese windmolenpalmen, die 5 tot 7 meter hoog kunnen worden.

Bepaal waar je uw palmboom plant

De juiste plek voor uw palmboom is afhankelijk van het type boom dat je heeft. Sommige worden snel groot; anderen hebben schouderruimte nodig. Verschillende soorten hebben verschillende blootstelling aan de zon nodig. Zorg ervoor dat je erachter komt wat voor soort ruimte uw palmboom nodig heeft tijdens het groeien door de instructies op het label van de boom te volgen of door het personeel van uw plaatselijke tuincentrum te vragen.

Je palmboom planten

Als je eenmaal je palmboom hebt gekocht, zorg er dan voor dat je de kluit, de centrale massa van de wortels van de boom, vochtig maar niet verzadigd houdt. Graaf een gat dat twee keer zo breed is als je kluit, en diep genoeg zodat de bovenkant van de kluit 2,5 cm over de grond zit. Zet de kluit in het plantgat en vul aan met inheemse grond.

Houd de palmboom 2 tot 3 weken lang goed bewaterd nadat je uw palmboom heeft geplant. Wikkel een soaker-slang rond het wortelgebied om het vochtig te houden en tegelijkertijd water te besparen. Nadat de plant is gevestigd, kunt je uw handpalm twee keer per maand ongeveer 15 minuten water geven. Minder water geven tijdens de wintermaanden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *