Jouw ideale thuiswerkplaats creëren doe je zo!

In tijden van e pandemie heeft het merendeel van de bevolking vooral vanuit huis gewerkt. Dit betekent dat mensen ineens een thuiswerkplek moeten inrichten, terwijl men dit misschien nog nooit gedaan had. Het inrichten van je thuiswerkplek is niet zo makkelijk als het lijkt, en heeft veel invloed op je gezondheid. Wij leggen je uit hoe je deze het beste kunt inrichten!

Kies jouw werkplek

Dit lijkt heel logisch, maar voor velen is dit toch best lastig. Het is namelijk ontzettend belangrijk dat je werkt zonder afleiding te hebben. Een aparte werkkamer met een bureau werkt dan ook het beste. Mocht je dit niet hebben, dan adviseren we om een hoek van een kamer om te bouwen tot vaste werkplek.

Juiste materialen

Een van de meest voorkomende fouten onder de thuiswerkers is het niet hebben van een goed bureau en ergonomisch verantwoordde bureaustoel. Het is dan ook belangrijk dat je bureaublad minimaal 120 cm breed is en 80 cm diep. Zorg er ook voor dat het bureau van juiste hoogte is, en dat je voeten op de grond komen. Bij de bureaustoel is het van belang dat de kromming van de leuning aansluit bij de kromming van je rug, en dat je benen in een hoek van 90 graden kunnen zitten.

Werkmateriaal instellen

Werk jij met regelmaat met een beeldscherm? Dan is het echt van belang dat je hier goed achter gaat zitten. Je scherm moet op armlengte afstand van je verwijderd zijn, en vergeet niet om een laptopstandaard te gebruiken indien nodig.

Zeker het instellen van werkmaterialen en het kopen van de juiste materialen kost enige tijd en kennis. Gelukkig zijn er diverse online aanbieders die hierin gespecialiseerd zijn, zoals www.dataflex-int.com/nl. Door rekening te houden met bovenstaande punten wordt het thuiswerken net iets wat gemakkelijker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *