Je huis verkopen: dit komt erbij kijken

pexels-emre-can-2079234

Leuk! Je hebt jouw nieuwe droomhuis gekocht. Het is tijd voor de volgende stap: je gaat je huis verkopen in Hoofddorp. We zullen je in deze blog voorbereiden op wat er allemaal komt kijken bij de verkoop van jouw huis.

Op de markt

Zodra je hebt besloten dat je je huis in de verkoop zet, moet je al de eerste keuze maken: ga je het huis zelf verkopen of schakel je een makelaar in? Een makelaar is vaak gespecialiseerd in jouw regio, dus kent de markt goed. Zelf het huis verkopen kost meer tijd. Je dient zelf de woningwaarde te bepalen, je kunt het huis niet op Funda zetten zonder makelaar en je bent zelf verantwoordelijk voor de bezichtigingen. 

Verkoopklaar maken

Het klinkt misschien vanzelfsprekend, maar een huis moet schoon en opgeruimd zijn. Alleen een doekje en stofzuiger door het huis halen is niet genoeg. Ook is het erg belangrijk dat er geen luchtjes hangen. De enige luchtjes die er wel mogen hangen, zijn de geur van bloemen of versgebakken taart. Dit werkt namelijk in je voordeel! Ook is het belangrijk dat je het huis zo ruimtelijk mogelijk laat zien. Zorg er voor dat er voldoende licht de kamers binnenkomt en dat persoonlijke spullen niet afleiden.

Verkocht!

Na de bezichtigingen start het onderhandelen. Hier kun je het samen met je makelaar over hebben. Een inschrijvingsprocedure kan je hierbij helpen, zo krijgen alle bieders een gelijke kans. Wanneer jij en de koper het eens zijn over de prijs, is het tijd om de  koopovereenkomst op te stellen. De ondertekende overeenkomst gaat naar de notaris. De notaris stelt een akte van levering op. Zodra deze akte is getekend door beide partijen, heb jij je huis officieel verkocht!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *