Is uw bedrijfspand veilig genoeg?

Staat u wel eens stil bij de veiligheid in uw bedrijf? “Een grote brand in mijn bedrijfspand, dat overkomt mij vast niet”. We horen het vaak eigenaren denken en statistisch is de kans ook erg klein. Maar heeft u uw zaken niet goed op orde en had u (deels) de brand kunnen voorkomen? Dan kan het zijn dat u aansprakelijk wordt gesteld. En dan heeft u een groot probleem. Wat kunt u doen om de veiligheid te vergroten?

Controles en keuringen

Laat bijvoorbeeld uw brandblusser keuren! Waarom? Mocht er brand uitbreken en de brandblusser werkt niet meer naar behoren, dan heeft u geen mogelijkheid om snel te reageren. Daarnaast zal u in gebreke worden gesteld, aangezien het verplicht is om uw brandblusser te laten keuren. Zoekt u een professionele dienstverlener om dit te laten doen? Neem dan eens contact op met Safety Service Leusink.

Alarmsysteem

Voorkomen is beter dan genezen. U weet nooit wat iemand met een kwade bedoeling van plan is. Op het moment dat u een goed alarmsysteem inschakelt, geef u uzelf de mogelijkheid om bij dreiging mee te kunnen kijken. Daardoor kunnen hulpdiensten zoals brandweer en politie snel worden ingeschakeld. Hierdoor verkleint u de kans op een grotere ramp. 

Opstellen van protocollen

Breekt er brand uit? Of raakt een medewerker onwel. Geheid dat er paniek uitbreekt. Door het opstellen van protocollen en door deze jaarlijkse te bespreken en te oefenen verkleind u de kans op paniek. Ook zullen er minder snel ongelukken plaatsvinden als een ieder precies weet wat wel én wat niet kan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *