Integriteitschending binnen het bedrijf

Wanneer je een bedrijf hebt dan is er vaak veel informatie aanwezig van bijvoorbeeld klanten, van het bedrijf zelf en ook van de werknemers. Al deze informatie is vertrouwelijk en het is dan ook belangrijk dat iedereen uit het bedrijf hier zorgvuldig mee om gaat. Helaas kan het soms voorkomen dat gevoelige en belangrijke informatie van het bedrijf wordt blootgesteld aan de buitenwereld zonder dat hier toestemming voor is gegeven. Dit mag dan ook eigenlijk echt niet gebeuren. Maar, hoe vind je het lek en wat is de oplossing?

Hulp bij het onderzoek

Wanneer er ontdekt wordt dat er binnen het bedrijf fraude of integriteitsschending is gepleegd is het belangrijk om dit zo snel als mogelijk aan te pakken. Ook is het heel erg van belang dat hier zorgvuldig mee wordt omgegaan, je wilt namelijk niet voor onnodige onrust zorgen binnen het bedrijf. Daarom kan je als bedrijf een andere organisatie de schending van integriteit laten onderzoeken. Deze partij stelt dan een rapportage op over de zaak en de betrokken personen. Zo kan je de persoon benaderen en hiervoor eventuele stappen ondernemen om de rust in het te bedrijf te herstellen en om de schade te beperken.

Hoe voorkom je dit?

Een lek of het schenden van integriteit kan hele grote gevolgen hebben voor een bedrijf. Als bepaalde informatie op straat komt te liggen zoals bijvoorbeeld een klanten bestand kan dit ervoor zorgen dat het bedrijf deze mensen kwijt raak en geen klanten meer heeft. Ook kan het de concurrentie de kans geven om een inhaalslag te maken en een betere positie aan te nemen. Je kan dit soort dingen nooit volledig voorkomen, maar door hele strenge contracten op te stellen kan je wel mensen goed afschrikken om dit soort dingen te doen bij jouw bedrijf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *