Huisdiervriendelijke tuin inrichten

Je bent van plan om de tuin te verbouwen en hierbij wil je ook denken aan je hond of kat. Daarom wil je graag een huisdiervriendelijke tuin aanleggen. Een goede basis is bijvoorbeeld kunstgras uit Bladel. Kunstgras is veilig voor honden en katten en het gaat niet kapot wanneer je hond van ravotten houdt. Benieuwd naar de andere voordelen van kunstgras en onze andere tips? Lees dan snel verder! Direct een gesprek inplannen. Kijk dan www.familygrass.nl.

Onderhoudsvriendelijk gras

Normaal gras gaat sneller kapot door de verschillende weersomstandigheden. Tel hier een spelende hond bij op en je gras zal binnen no-time verdwenen zijn. Daarom is het verstandig om kunstgras te overwegen. Kunstgras is zacht en stevig. Daarnaast is het erg onderhoudsvriendelijk: je kunt het met de tuinslang goed schoonspoelen. Ook zul je geen last meer hebben van modderige pootjes.

Juiste omheining

Een goede omheining is essentieel bij het inrichten van je tuin. Een goed hek voorkomt dat je hond wegloopt, maar ook dat andere honden of katten niet zomaar jouw tuin betreden. Een stevige schutting is voldoende. Wel is het belangrijk dat je er zelf nog in en uit kunt. Daarom raden wij je aan om een poort te kiezen die goed past bij de rest van de tuin.

Schaduw en verkoeling

Voor veel dieren is verkoeling erg belangrijk. Tijdens het spelen krijgen honden het ontzettend warm. Oververhitting kan vervelende klachten veroorzaken bij een hond. Let er daarom op dat je voldoende schaduwplekken creëert. Ook is het hebben van voldoende water belangrijk. Misschien kun je wel een vijver plaatsen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *