Hoe haal je het maximale uit je budget?

We kennen het allemaal wel, je hebt te veel geld uitgegeven waardoor je deze maand weer niet die leuke kleertjes of schoentjes kan kopen. Hierdoor loop je voor je gevoel al een tijdje rond in dezelfde kleren. En hier voel je jezelf niet erg lekker bij. Het klinkt vreemd maar dit kan er voor zorgen dat jij niet lekker in je vel zit. Om jou te helpen ga ik jou tips geven hoe je het maximale uit je budget weet te halen. Lees je mee?

Geef niet uit wat je niet hebt

Ken je dat, je wilt meer en meer. Dit zorgt er voor dat je nooit binnen je budget kan werken. Je geeft namelijk meer uit dan dat je hebt of binnenkrijgt. Zorg er dus voor dat je een duidelijk overzicht maakt van wat er iedere maand aan inkomsten binnenkomen. Heb je een onregelmatige baan? Pak dan het gemiddelde maar wees wat voorzichtiger. We zien dat veel mensen hier problemen mee hebben omdat ze impulsieve aankopen doen.

Wat heb je echt nodig

Nu we het toch over impulsiviteit hebben kan ik je vertellen dat je er slim aan doet om goed te kijken en na te denken wat je echt nodig hebt. Heb je bijvoorbeeld al een tijdje dezelfde kleren of schoenen dan is het echt niet erg als je deze af en toe vervangt. Zeker schoenen en laarzen die je vaak draagt zijn aan vervanging toe. Denk bijvoorbeeld aan die mooie Lola Cruz laarzen die je altijd al wilt hebben.

Beloon jezelf af en toe

Het is echt niet erg om jezelf af en toe te belonen voor het sparen. Probeer bewust om te gaan met je geld zodat je nog meer gaat genieten van de spullen die je nu koopt. Anders raak je verstrikt in een manier van leven die niet bij jou past.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *