Hoe gebruik ik een groeilamp?

pexels-daria-obymaha-1684004

Soms kan het voor planten in je tuin moeilijk zijn om goed te groeien. Bijvoorbeeld in donkere winter en donkere hoekjes in de tuin. Hiervoor is de kweeklamp (groeilamp) voor uitgevonden. De groeilamp is gemaakt om planten te helpen met groeien ook als ze geen goed daglicht krijgen. Voordat je een kweeklamp gaat kopen is het goed om er een aantal dingen over te weten. In deze blog vertellen wij je meer over groeilampen.

Wanneer gebruik ik een groeilamp?

Een groeilamp is op veel verschillende manieren te gebruiken. Heb je een donkere hoek in huis of een ruimte met nauwelijks daglicht en wil je hier toch iets laten groeien? Je kunt dan mooi gebruik maken van je groeilamp. Je kunt groeilampen permanent inzetten of alleen in de winter. Er zijn namelijk veel plekken waar planten in de zomer wel kunnen groeien en in de winter niet. Een groeilamp is dus op veel manieren te gebruiken en je kunt het invullen hoe het jou het beste uitkomt.

Hoelang moet mijn groeilamp aanstaan?

Het is niet goed voor de groei van de plant om de lamp 24/7 aan te laten staan. Een plant heeft namelijk ook een goed dag- en nachtritme nodig. Een rustperiode in het donker hoort bij de ontwikkeling van de plant. Je kunt ervoor kiezen om een lamp te kopen met een timer erbij zodat de lamp automatisch aan en uit gaat. Een plant kan eigenlijk maximaal 16 uur per dag het licht van de groeilamp aan anders is dit niet ideaal voor de groei. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *