Hoe creëer ik een mooie sfeer in mijn tuin?

pexels-askar-abayev-5638639

Sinds het coronavirus worden we steeds vaker verplicht om thuis te blijven. Op warme zomer of lente dagen is de tuin soms de enige manier om goed te kunnen genieten van het weer. Een mooie en sfeervolle tuin zou deze ervaring nog aangenamer maken. Hoe maak je jouw tuin aantrekkelijker en zorg je voor een fijnere sfeer? In deze blog geven wij je tips!

Mooie verlichting

Belichting in je tuin is niet alleen handig om je zicht te verbeteren, maar bepaald ook voor grotendeels de sfeer. Het aanbod voor tuinverlichting wordt steeds groter. Zo heb je tegenwoordig in-lite verlichting. Deze verlichting zorgt voor een mooie sfeer en ook is nog eens energiezuinig. Deze verlichting maakt gebruik van nieuwe led-technologie, hiermee bespaart het een hoop energie (tot wel 80% minder dan een gloeilamp). Denk dus goed na over je verlichting en kijk wat voor een mooie sfeer zorg in jouw tuin.

Het aankleden van je tuin

Naast de verlichting is het hebben van mooie accessoires en planten ook belangrijk voor een goede sfeer. Een tuin ziet er simpelweg mooier uit als er deze gezellig is aangekleed. Denk hierbij aan mooie tuinposter, schilderijen, meubels en bijvoorbeeld stapelblokken van beton voor je houtblokken. Een tuinhuisje of een veranda zorgt helemaal voor een mooiere sfeer. Een tuinhuisje zorg ook nog eens voor extra opslag en een veranda is perfect voor de zomer om eens lekker te gaan zitten met vrienden.

Bestrating

De bestrating bepaald samen met de verlichting de uitstraling van je tuin. Denk dus goed na over wat voor soort bestrating je wilt. Tegenwoordig is er heel veel mogelijk van tuintegels tot aan kunstgras. Weet je niet goed wat bij jouw tuin past? Neem dan contact op met een specialist.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *