Hoe bouw je zelf een huis? 3 fases die jij doorloopt!

Oké. Je gaat natuurlijk niet écht zelf een huis bouwen, je laat een huis bouwen. Maar hoe pak je dit aan en waar begin je? Hou je vast, er moet namelijk ontzettend veel gebeuren. Een goede voorbereiding is daarom belangrijk. Met deze stappen maken wij dit proces voor jou overzichtelijk.

Geld en Grond

Het zal je waarschijnlijk niet verbazen, maar het bouwen van een huis vraagt om de nodige financiële middelen. Daarnaast moet je toestemming vragen om je huis te laten bouwen. Een stedenbouwkundig bureau kan jou helpen bij dit proces. Een gemeente kan namelijk een bepaald bestemmingsplan voor ogen hebben. Bij projecten waarbij meerdere kavels beschikbaar zijn, kun je eerst een optie nemen. 

Ontwerpen

Dit is misschien wel de leukste stap: het ontwerpen van jouw droomhuis. De financiering is rond en het stuk grond heb je in je bezit. Misschien heb je al een aantal woonwensen op een lijstje staan. Een architect kan met jouw budget aan de slag. Heb je al nagedacht over de locatie van de stopcontacten of de kleur dakpannen?

De Bouw

Yes, de tekening is af. Tijd om de aannemer aan het werk te zetten. Van tevoren is het belangrijk dat je goed research doet welke aannemer bij jou past en wat zijn werkwijze is. Let op de voorwaarden die je afsluit. De bouwfase neemt misschien wel de meeste tijd in beslag. We raden jou aan om betrokken te blijven bij de bouw. Zo zorg je dat alles naar wens blijft verlopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *