Hoe blijf je tijdens corona actief?

Door de corona crisis zijn veel sportverenigingen genoodzaakt om haar deuren tijdelijk te sluiten. Maar juist in corona tijd moeten we actief blijven en beweging zoeken. Voor velen is dit een enorm uitdaging omdat de motivatie erg laag is. Toch is het belangrijk om in beweging te blijven en actief te zijn. Wij helpen jou op weg!

Wandelen

Eén van de meest voorkomende activiteiten momenteel is wandelen. Naast dat wandelen gezond is voor het lichaam, heeft het ook een positieve invloed op je geest. Juist door de corona tijd zijn meer mensen gaan wandelen en zijn dit ook meer gaan waarderen. Vooal wanneer je thuis aan het werk bent, kan het erg lekker zijn om tussendoor eens een rondje te wandelen.

Thuisoefeningen

Er zijn ontelbaar veel oefeningen die je thuis kunt doen. De oefeningen kun je zelf zo intensief maken als jij zelf wilt. Je kunt bijvoorbeeld elke dag eens een 10 minuten workout doen die op YouTube staat. Of zorg dat je zelf een aantal oefeningen verzint die je elke dag doet. Ook kun je bij een fitnesscentrum attributen huren of video’s volgen voor thuisoefeningen. 

Volg een online cursus

Heb je altijd al eens salsa willen dansen? Er zijn momenteel diverse sites die je dit online aan kunnen leren. Je kunt bijvoorbeeld ook online kickboksen leren, een dans aanleren of kijk eens voor een aantal voetbal trucjes. 

Actieve huishoudklusjes

Je kunt ook eens wat groter uitpakken dan normaal en bijvoorbeeld een grote schoonmaak houden. Dit is intensiever dan je denkt en je pakt meteen je huis aan! Je kunt natuurlijk ook lekker naar buiten door in de tuin aan het werk te gaan. 

Hoe blijf jij actief tijdens deze tijd?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *