Groot rekentalent met sterk inschattingsvermogen? Neem een baan als calculator

Wanneer cijfermatig erg sterk bent, dan heb je vast al gemerkt dat je voor veel bedrijven en instanties een aantrekkelijk doelwit bent, in die zin dat zij jou maar wat graag in dienst zouden willen nemen. Het zou dan ook zomaar kunnen dat dit bedrijven zijn die zich in de civiele techniek bevinden. In deze sector zou je dan namelijk mogelijk als calculator aan de slag kunnen. Het is dan wel zaak dat je je sterke rekenkwaliteiten koppelt aan een goed ontwikkeld inschattingsvermogen. Als je precies wilt weten wat een werkgever in de civiele techniek verder verwacht van een goede calculator, bekijk dan eens een vacature voor deze positie (bijvoorbeeld bij Bouwhuysch).

bouwhuysch

Wat doe je zoal als calculator?

De rol van calculator in de civiele techniek is een heel belangrijke. Je bent als calculator min of meer de tweede schakel in het proces. Eerst is het de ingenieur die een of meerdere ontwerpen van een te bouwen object maakt. Vervolgens is het aan de calculator de taak om uit te rekenen of in te schatten hoeveel er aan werkuren en materialen nodig is om het object te realiseren. Je merkt het al: naast uitstekende rekenvaardigheden vergt dit werk goede inschattingskunsten.

Bij de realisatie van deze objecten speel je een rol

De civiele techniek als geheel houdt zich bezig met het bedenken, ontwerpen en vervolgens ook bewerkstelligen en onderhouden van bouwkundige objecten als gebouwen en infrastructurele objecten als rioleringen, wegen, spoorwegen, bruggen etc. Als calculator draag jij dus ook een forse steen bij in de realisatie van deze belangrijke projecten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *