Geslaagd en nu?

Hoera, je bent geslaagd! Na al die jaren school mag je nu de wondere wereld in. Eindelijk tijd om al jouw kennis in het bedrijfsleven toe te passen. Maar wat zijn nu de volgende stappen die je gaat zetten? Wellicht kunnen wij je helpen.

Geniet van een welverdiende vakantie

Voordat jij gaat speuren naar die marketingcommunicatie vacature die bij jou past of je inschrijft bij een marketing recruitment bureau: Geniet eerst eens lekker van je welverdiende vakantie. Waarom? Heel simpel: je hebt er nu alle tijd voor en hoeft nog geen vakantiedagen op te nemen. Van Spanje tot Griekenland en van Portugal tot Bulgarije; genoeg aanbiedingen te vinden voor pas afgestudeerden. Maar ook kan je gaan backpacken of een wereldreis maken. Je zal later met veel plezier op deze periode terugkijken.

Waaraan moet jouw eerste baan voldoen?

Salaris, salaris en nog een salaris? Tuurlijk, geld is leuk. Maar een eerst baan moet voor jou een stap zijn naar een mooie toekomst. Zorg ervoor dat je tijdens je eerste baan veel mag en kan leren. Vraag naar jouw ontwikkeltraject. Wat hebben ze met jou voor ogen? Mag je meelopen met een senior? Dit betaald zich later allemaal uit, ook in salaris!

Voor jezelf beginnen

Waarom ook niet? Ben jij een beetje avontuurlijk ingesteld en hou je wel van een gokje? Dan is zelfstandig ondernemen wellicht de stap voor jou. Misschien heb je tijdens het studeren al een business opgestart of heb jij een groot netwerk opgebouwd. Lees je wel goed in als je écht helemaal van nul start.

Wat ga jij doen? Laat het ons weten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *