Een weg afzetten

Wanneer u voor welke reden dan ook de weg af wilt zetten is het belangrijk dat de veiligheid voorop staat en dat dit in goede orde gebeurt. U kunt de weg af zetten om mensen duidelijk te maken dat zij ergens niet mogen komen of juist een richting bepalen waar deze mensen heen moeten. Voor het afzetten van de weg zijn er diverse voorbereidingen nodig die u moet treffen. 

Toestemming

Voor het afzetten van de weg heeft u allereerst toestemming nodig om dit te doen. Dit krijgt u van de gemeente of van de desbetreffende partij van wie de grond is. Bij de gemeente vraagt u dit aan door een tijdelijke verkeersmaatregel aan te geven. Voor het afzetten van een evenement heeft u echter een evenementenvergunning nodig, ook dit vraagt u aan de bij de gemeente.

Afzetmateriaal

Daarnaast heeft u afzetmateriaal nodig om het gebied af te zetten. Dit kan door bouwhekken, stratenmakers hekken, paaltjes of rijstrook verdelers te plaatsen. De meest efficiënte manier om dit in te zetten is door het plaatsen van hekwerken van een hekwerk verhuur. Hierbij kunt u tijdelijk afzetmateriaal huren die in te zetten zijn voor het afzetgebied. 

Wegwijzers

Naast het afzetten van het gebied met afzetmateriaal is het ook belangrijk dat er mensen worden ingezet die andere wegwijs maken. Zonder de aanwijzing van deze mensen, is er geen structuur in de juiste richting. Bespreek duidelijk wat de maatregelen worden en welke richting mensen op moeten. Wegwijzers zorgen er in dit geval voor dat er geen chaos wordt veroorzaakt rondom het afgezette gebied.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *