Een verstopt wc?

Heb jij last van een verstopte wc? Dan is het goed om spoedig actie te ondernemen. In sommige gevallen kan een verstopt WC tot nog grote problemen leiden. Het is belangrijk om te kijken of het riool verstopt is of dat alleen jouw toilet de veroorzaker van het probleem is. Denk jij dat je het niet zelf kan oplossen? Schakel dan bijvoorbeeld een loodgieter nabij Zeist in. Maar eerst kan je onderstaande tips proberen.

1. Zichtbare verstopping?

Kun je de verstopping zien? Dan kan je deze zelf verwijderen. Dit kan bijvoorbeeld door met een vuilniszak de verstopping weg te halen. Niet de meest fijne manier, maar vaak wel heel effectief. 

2. Verstopping in de leiding?

Heb je het idee dat de verstopping zich in de leiding bevindt? Probeer dan de meest ouderwetse manier. Juist, de ontstopper. Plaatst de ontstopper de de WC hals en zorg ervoor dat deze goed vacuum kan zuigen. Beweeg de ontstopper rustig op en neer en probeer voor een stromende beweging te zorgen.

TIP: Is de rubberen ontstopper te groot voor de WC hals? Plaats deze dan even onder een warme straal water. Hierdoor wordt de ontstopper meer flexibel.

3. Ontstoppingsmiddel

Niet direct aan te raden, maar ook een ontstoppingsmiddel is een van de manieren op een verstopping te lijf te gaan. Let wel op! Verstoppingsmiddelen kunnen, zeker op lange termijn, schade met zich meebrengen. Heb jij al vaker last gehad van een verstopping. Dan is het toch echt verstandig om een loodgieter in te schakelen.

Ga altijd met beleid te werk, aangezien je grote schade kan aanrichten aan het leidingstelsel van jouw huis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *