Een technische baan kiezen

Waarschijnlijk had je het al op jonge leeftijd door. Je bent beter in werken met je handen dan een hele dag leren achter de laptop. Je bent je daarom ook aan het oriënteren op banen in de technische sector. Er is genoeg keuze. Van werken als elektrotechnicus tot het onderhouden van trommelmotoren en een tandriemaandrijving. Maar wat zijn voor jou de redenen om te kiezen voor een beroep of bedrijf? Wij proberen je te helpen.

De inhoud van je baan

Belangrijk is dat jij je werk leuk vindt/gaat vinden. Je wilt niet een baan waarbij je met tegenzin naar je werk gaat en het gevoel hebt niets bij te dragen. Stel jezelf eens een aantal vragen. Wat geeft mij voldoening? Waar wil ik over 5 jaar staan? Waar ben ik goed in of juist waar wil ik nog in leren? Maak gebruik van jouw competenties. Waar ben je al goed in en wat zeggen andere mensen over je. 

Arbeidsvoorwaarden

Ook de arbeidsvoorwaarden zijn natuurlijk van belang. Je kan wel een hele leuke baan kiezen, maar als jij ontevreden bent over bijvoorbeeld het salaris zal dit doorwerken naar je motivatie. Te weinig vakantiedagen? Geen bonus. Bedenk goed wanneer jij tevreden bent. Daarnaast kan je altijd stappen maken.

De organisatie

Je werkgever bepaalt naast de inhoud of jij je baan leuk gaat vinden of niet. Wil je gaan werken voor een grote organisatie? Of kies je juist voor het kleine bedrijf bij jou in de buurt. Voor zowel werkgever als werknemer is het een groot voordeel als jullie verbondenheid met elkaar voelen. Kies daarom altijd voor een werkgever waarmee jij een klik voelt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *