Een spandoek maken?

Je kent ze wel. De spandoeken op Schiphol als iemand na lange tijd weer terug komt in Nederland. Of wanneer iemand 50 jaar geworden is. Maar is een spandoek maken lastig? Of kan jij dit helemaal zelf? Wij leggen je hieronder uit hoe jij een spandoek kunt maken en waar je op moet letten.

Het ontwerp

Je wilt natuurlijk opvallen met het door jou gemaakte spandoek. Daarom is het belang om een duidelijk en aantrekkelijk ontwerp te maken. Daarnaast is het ook belangrijk dat je weet waar je het spandoek gaat ophangen. Wil jij het spandoek ergens hoog ophangen? Dan moet je er voor zorgen dat de tekst groter is en daardoor leesbaar. Ook is de grootte van het spandoek anders.

Foto’s en afbeeldingen

Zorg ervoor dat je kiest voor goede foto’s of afbeeldingen. Bij het drukken van een spandoek is de kwaliteit van groot belang, omdat deze anders gaat vervagen. Selecteer daarom eerst zorgvuldig welke afbeeldingen je wilt gaan gebruiken. Houdt ook rekening met de verdeling afbeelding en tekst. Ga je teksten over foto’s plaatsen? Zorg er dan ook voor dat de teksten helder en leesbaar zijn. Zeker op grote afstand kan dit er voor zorgen dat jouw spandoek onleesbaar wordt. Een gemiste kans.

Laten drukken

Je kunt je spandoek (of tuinposter) laten drukken door verschillende sites, waaronder Despandoekgigant.nl. Deze websites beschikken vaak ook over ontwerpprogramma’s, waardoor jij gemakkelijk jouw spandoek kan ontwerpen en laten drukken. Je vindt op de deze websites standaard sjablonen die makkelijk te bewerken zijn. Wil je toch liever helemaal zelf een ontwerp maken? Dan is dat ook geen probleem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *