Een kindvriendelijke keuken creëren doe je zo

Wil je dat jouw kinderen zonder gevaar in de keuken kunnen rondlopen? Dan is het creëren van een kindvriendelijke keuken erg belangrijk. Het is prima dat jij alle scherpe messen goed opbergt, maar er zijn veel meer dingen waar je rekening mee zou kunnen houden. Gevaar zit immers in een klein hoekje. Met deze tips maak je jouw keuken een veilige en gezellige plek voor iedereen.

Vervang de waterkoker voor een quooker

Niet alleen kun je met een Quooker energiekosten besparen doordat je direct kokend water hebt, het is ook een heel veilige optie voor kinderen. Een van de meest voorkomende ongelukken in huis wordt veroorzaakt door kokend water. Een waterkoker kan omvallen of een kind kan de hete waterkoker per ongeluk aanraken. De Quooker beschikt over een kindveilige bedieningsknop en een dubbelwandige kraanuitloop waardoor de kraan niet zomaar kan worden aangezet. 

Kook op inductie 

Naast dat koken op inductie zuinig is, is het ook een kindvriendelijke oplossing. Een inductiekookplaat koelt in tegenstelling tot andere warmtebronnen snel af. Een inductiekookplaat verhit namelijk alleen de onderkant van de pan, waardoor er geen sprake is van open vuur. Ook schakelt de kookplaat automatisch uit wanneer je er een pan van af haalt. Als je je kookplaat écht veilig wilt maken kun je gebruik maken van een kinderslot. Zo wordt de kans op verbranding nog kleiner.

Maak gebruik van hoogtes

Kies bij het uitkiezen van een keuken niet alleen voor mooie keukenblokken, maar zorg er ook voor dat ze hoog zijn. In hoge kasten kun je zonder zorgen messen en schoonmaakmiddelen  opbergen. Ook kun je de oven of magnetron hoger in de keuken laten plaatsen zodat jouw kind er niet bij kan. Als je toch liever de oven onder de kookplaat wilt laten plaatsen, zijn er ook ovens die dubbelglas hebben, waardoor de buitenkant niet heet wordt. Daarnaast kun je net als bij een kookplaat ook altijd nog kiezen voor een kinderslot op de oven!

Overige tips

Als je bovenstaande tips opvolgt weet je zeker dat jouw keuken kindvriendelijk is. Toch zijn er nog genoeg andere kleine tips om mee te nemen in de strijd tegen keuken ongelukjes. Denk er bijvoorbeeld aan om hoekbeschermers te gebruiken voor de scherpe randjes in de keuken. Ook kun je er nog voor kiezen om kindersloten te laten plaatsen op de keukenkastjes. Tot slot zijn greeploze keukens of rond afgewerkte keukengrepen ook erg kindvriendelijk. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *