Een heftruck kopen?

Ben jij van plan om een heftruck te kopen? Dan moet je een aantal zaken goed in de gaten houden. Een heftruck kopen lijkt makkelijker dan gezegd. Het is namelijk een flinke investering en alleen met een heftruck ben je er nog niet. Je moet ook bijvoorbeeld denken aan een heftruck accu. Wij geven je enkele tips die je kunnen helpen bij het maken van de beslissing.

Het gebruik van de heftruck

Budget is belangrijk, maar vergeet niet duidelijk voor ogen te hebben waarvoor je de heftruck gaan gebruiken. Ga jij de heftruck vooral binnen of buiten gebruiken? Ga jij de heftruck vooral in het magazijn of in de opslagruimte gebruiken? Dan zijn de beschikbare modellen al een stuk groter. Een elektrische heftruck is bijvoorbeeld niet handig in gebruik op oneffen werkterrein. 

Vervolgens is het belangrijk om te achterhalen wat het hefvermogen moet zijn. De heftruck zal gevarieerde werkzaamheden uitvoeren, maar het is goed om te weten wat het minimale en maximale ‘til’ gewicht moet zijn. Er moeten immers geen onveilige situaties ontstaan op de werkvloer. 

De heftruck kopen

Wij raden je dus vooral aan om rekening te houden met de werksituatie (ondergrond, binnen of buiten), en hefvermogen. Maar kijk ook goed naar zaken als doorrijhoogte, wendbaarheid, de breedte van jouw magazijn, etc. Er zijn veel modellen op de markt en ook de tweedehands markt breidt zich steeds verder uit. 

Heb jij vragen over een heftruck? Of over onderdelen zoals een tractiebatterij? Neem dan contact op met Van Dijk Heftrucks / Provolt.eu. Zij zijn specialist op het gebied van heftrucks en onderdelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *