Een eigen restaurant beginnen

Denk jij er al een lange tijd over om een eigen restaurant te beginnen? Dan weet je dat een goede voorbereiding van groot belang is. De belangrijke vragen heb jij jezelf al gesteld: “Ben ik wel geschikt voor dit vak?”, “Durf ik beslissingen te nemen”, etc. In dit artikel stel ik jou nog een aantal vragen en help je met wat tips!

Het restaurant zelf

Heb jij een mooie locatie gevonden? Ga je midden in de stad zitten, aan het water of heb je een andere mooie plek op het oog? Dit zal belangrijk zijn voor alles wat je gaat doen. In de stad heb jij bijvoorbeeld sneller aanloop dan in een buitengebied. Daarnaast moet je nadenken over de indeling, koeltechniek en koudetechniek, de keuken en nog veel meer! 

Wat worden jouw USP’s

Waarom ga jij het restaurant beginnen op de door jouw uitgekozen plek? Waarom moeten gasten jouw restaurant gaan bezoeken? Stel jezelf deze vraag vanaf moment nummer 1. Is er bijvoorbeeld in jouw woonplaats nog geen sushi restaurant? Dan ligt hier natuurlijk een kans. Ben jij het vierde restaurant dat zich gaat focussen op Thaïs eten? Zorg er dan voor dat jij de gast een andere beleving biedt. Pas dan zullen gasten jouw restaurant gaan waarderen.

Het personeel

Niets is belangrijker dan het personeel. Van bediening tot de mensen die het eten klaarmaken. Uiteindelijk zal je worden afgerekend op het eten. Is het eten niet lekker? Dan zal je dit teruglezen in de recensies. Is jouw personeel onvriendelijk. Dan zul je merken dat hier klachten over komen. Zorg voor een zorgvuldig werving & selectieproces, zodat jij de beste medewerkers in jouw restaurant krijgt. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *