Een blokhut op een volkstuintje

Kun jij uren genieten op je volkstuintje? Daar kunnen wij wel in komen! Een volkstuintje klinkt enorm saai, maar het is een heerlijke tijdsinvulling. Je hebt even de tijd voor jezelf en kan je volledig laten gaan in het laten groeien van gewas of bloemen. Je bent zelf baas van je eigen stukje grond, maar wat als je nou een blokhutje wil plaatsen? Wat heb je dan nodig en hoe kun je dit realiseren? 

Een vergunning

Nu kan je misschien denken dat je zomaar een tuinhuisje op je grond mag plaatsen in de volkstuin maar dat gaat niet in alle gevallen op. Op het moment dat het tuinhuis namelijk meer dan dertig vierkante meter in beslag neemt en je er ook gaat wonen, heb je inderdaad een vergunning nodig. Daarnaast mag het tuinhuisje geen meerdere verdiepingen hebben. Is dit niet het geval? Dan kun je gerust een tuinhuisje plaatsen op je grond!

Een houten tuinhuisje maken

Het huisje moet echt van jou zijn en dat mag dan ook zeker wel in het ontwerp naar voren komen. Ontwerp het huisje zodat je precies alles erin hebt zitten wat je wilt. Zo kun je bijvoorbeeld kasten of planken plaatsen waar je gereedschap in en op kan plaatsen. Je kunt naar een houthandel in Ijsselmuiden gaan om eens te kijken naar passende hout. Bij een houthandel weten ze namelijk wel raad met een tuinhuisje. 

Overleg met de verhuurder

Je huurt als het ware grond van een verhuurder. Het kan dus zijn dat zij zelf regels hebben opgesteld voor de volkstuin. Overleg daarom goed met de verhuurder wat mogelijk is en wat mag. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *