Duurzame initiatieven

Duurzaamheid wordt ieder jaar belangrijker. We merken steeds meer dat moeder natuur haar eigen plan trekt en dat we zuinig met de wereld moeten omgaan. We benoemen hieronder een aantal duurzame initiatieven. 

Walstroom

De scheepvaart is een grootgebruiker qua energie. Schepen en boten hebben in de haven energie nodig en daardoor draaien de motoren na het aanmeren. Daarnaast heeft de omgeving ook minder last van het geluid van draaiende motoren. Bovendien zorgt walstroom en het gebruik daarvan voor een schonere lucht. Dit omdat de uitstoot van stikstofoxide, fijnstof en CO2 afneemt door het gebruik van walvoeding. Wil jij meer weten van walstroom of walvoeding. Kijk dan op de website van eL-Tec.nl.

The Ocean Cleanup

Wellicht zegt de naam Boyan Slat jou wel iets. Niet gek ook. De laatste jaren verschijnt hij met zijn initiatief in het nieuws. Met grote drijvende plasticvangers probeert hij het afval in de oceaan op te ruimen. 

Lighting Africa

“Lonely, I’m mister lonely”. Waarschijnlijk zegt dat nummer jou zeker iets. Akon werd wereldberoemd met dit liedje en verdiende daar veel geld mee. Met onder andere dit geld plaatst hij momenteel zonnepanelen en licht lantaarns in meerdere Afrikaanse landen. Hiermee draagt hij bij aan de groene stroom. 

Lokale initiatieven

Daarnaast zijn er natuurlijk nog honderden, zo niet duizenden, lokale initiatieven. Denk hierbij aan leuzen als ‘Koop lokaal’. Duurzaamheid begint vooral bij jezelf. Doe het licht uit als je de kamer verlaat, douche niet te lang en let op voedselverspilling. Ook in steeds meer dorpen en steden vinden we moestuintjes, zodat producten voor eigen consumptie kunnen worden gebruikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *