Dit moet je weten voor de aanschaf van een portofoon

Wanneer je onmiddellijk moet communiceren op plaatsen waar er geen of weinig mobiele netwerkdekking is, dan is een portofoon het enige haalbare alternatief voor een mobiele telefoon. Het gebruik van een portofoon is de geprefereerde methode voor onder meer directe communicatie op gevaarlijke werkplaatsen en avontuurlijke reizen in afgelegen gebieden. Ben je van plan om een portofoon te kopen? Lees dan snel verder om kennis te maken met de twee belangrijkste aankoopaspecten.

Jouw specifieke doeleinden voor een portofoon

Er is een groot aanbod van portofoons op de markt. Om te weten welke portofoon het beste bij je past, is het van belang om te weten voor welke doeleinden je hem gaat gebruiken. Mocht je een portofoon nodig hebben voor een afgelegen werkomgeving, dan is het belangrijk dat je voor een professionele en krachtige handset kiest die is voorzien van een lange batterijduur en een groter bereik. Dit maakt het mogelijk om met verschillende groepen mensen tegelijkertijd te communiceren en zal je in staat stellen om diverse kanalen in te zetten voor specifieke boodschappen. Bovendien is het voor gevaarlijke werkplaatsen van belang dat ze waterdicht en ATEX-gecertificeerd zijn, wat betekent dat ze robuust genoeg zijn voor explosieve atmosferen. Mocht je op zoek zijn naar een portofoon voor vrijetijdsdoeleinden, zoals wandelen, sportactiviteiten en kamperen, dan heb je vaak voldoende aan een gemiddeld geprijsde portofoon met meerdere kanalen en voldoende bereik.

Welke radiofrequenties ga je gebruiken?

Het is essentieel te weten welke radiofrequenties je gaat gebruiken. Portofoons maken doorgaans gebruik van twee soorten radiofrequenties – VHF en UHF. Je kiest voor een VHF-portofoon wanneer grotere afstanden moeten worden afgelegd zonder fysieke obstakels. Dit soort portofoons beschikken namelijk over een lange golflengte die ze ideaal maakt voor terreinen zonder obstructies, de luchtvaart, zeevaart en buitenbeveiliging. Een UHF-portofoon is een geschikte optie voor vrijetijdsdoeleinden, omdat het door de kortere golflengte geen problemen heeft met fysieke obstakels, zoals stalen constructies, bomen en dikke betonnen muren. Let er wel op dat een UHF-portofoon meer moeite heeft met glas.

Als je op zoek bent naar een professionele UHF-portofoon met een groot zendbereik, dan is de Kenwood TK-3701DE een uitstekende optie. Kijk op

https://www.firecom.nl/portofoons/professionele-portofoons/kenwood-tk-3701de/ voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *