Dit moet je weten over een bouwkundige keuring

White toy house under an red umbrella in a group of white toy houses - concept security

Ben je al bekend met een bouwkundige keuring? Als dit nog niet het geval is, moet je er toch eens naar gaan kijken. Zowel als koper als verkoper kun je er namelijk veel voordelen aan gaan behalen. Bij de keuring wordt er namelijk naar veel verschillende zaken van een woning gekeken. Er zijn een groot aantal professionals die jou hierbij kunnen helpen. Een van de professionals die je altijd in kunt schakelen is Schippers Bouwconsult. Maar waar wordt allemaal op gelet en welke voordelen ga je eraan behalen? Onderstaande informatie legt het voor je uit. 

De bouwkundige keuring voor de verkoop 

Een bouwkundige keuring is een goede manier om erachter te komen wat de staat van de woning is. De keuring wordt vaak uitgevoerd tijdens de verkoop van een woning en is een onderdeel van de ontbindende voorwaarden die bij een voorlopig koopcontract komen kijken. Het kan er dus voor zorgen dat de verkoop niet doorgaat of dat er nieuwe onderhandelingen moeten komen over de vraagprijs. Voor beide partijen kan het daarom een uitkomst zijn om de keuring te laten doen en erachter te komen wat er nog aan de woning moet gebeuren. 

Op verschillende zaken letten 

Tijdens een bouwkundige keuring komt een professional langs bij de woning. Zodra de keuring begint, wordt iedere ruimte in de woning meegenomen. Zo wordt er bijvoorbeeld gekeken naar de dakconstructie, de aanwezigheid van schimmels en andere problemen en of de muren nog goed zijn. Er hoeft hiervoor dus niets aan de kant geschoven te worden en er zal ook geen extra schade aangebracht worden aan de woning. Daarnaast zal er buiten gekeken worden om te zien of hier geen grote dingen op gaan vallen. Je weet hierdoor altijd waar je aan toe gaat zijn op de korte termijn. 

Werkzaamheden duidelijk op papier 

Aan het einde van de bouwkundige keuring worden alle bevindingen opgeschreven in een rapport. Dit rapport bestaat uit een aantal onderdelen. Zo zie je in eerste instantie alle werkzaamheden die op korte termijn uitgevoerd moeten worden om het huis bewoonbaar te maken. Daarbij maakt de professional te allen tijde een schatting van de kosten die erbij komen kijken. Ook de aandachtspunten worden meegenomen. Dit zijn vaak zaken die op de langere termijn uitgevoerd moeten worden om in het huis te blijven wonen. Dit kunnen vaak grote kostenposten zijn en je wordt er altijd op voorbereid. 

Een beeld van toekomstplannen 

Bij een bouwkundige keuring kunnen er ook een aantal zaken op papier komen te staan die voor de verduurzaming van de woning kunnen zorgen. Dit zijn vaak werkzaamheden op het gebied van isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp. Je hebt hierdoor een goed beeld van wat je in de toekomst zou kunnen doen. Deze werkzaamheden hoef je niet altijd uit te voeren, maar kunnen jou wel weer iets extra’s op gaan leveren. Het rapport dat door Schippers Bouwconsult wordt opgesteld kan jou hier altijd bij gaan helpen en je kunt jouw woning helemaal naar wens gaan maken met de juiste hulp.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *