De woontrends van 2021

interieur

2021 is aangebroken en dat betekent dat er ook weer een aantal nieuwe woontrends naar voren zullen komen. We zitten in een tijd waar we ons meer thuis bevinden en waar we ook een werkplek hebben gecreëerd. Een nieuw jaar, wat betekent dat ook uw woning eens een nieuw interieur mag krijgen. Wij nemen u mee in de woontrends van 2021!

Woontrend 1. Duurzaamheid

Het tijdloze interieur wordt een belangrijk onderdeel van uw woning. Meubels moeten langer mee gaan en daarbij is de kwaliteit van meubels enorm belangrijk. Ook vintage meubels en producten komen weer helemaal in. Het restylen van oude producten vormen een goede basis om bij te dragen aan de duurzaamheid. Zo kunt u ook uw oude meubels een nieuw leven geven door hier bijvoorbeeld een nieuwe hoes of likje verf overheen te halen. 

Woontrend 2. Rust en natuur

Natuurlijke elementen in uw woning zorgen voor rust en ruimte. Ga voor een licht houtenvloer van Floorever, waarmee u een rustige basis in de ruimte creëert. Hout wordt in steeds meer interieurs gebruikt en dat zien we ook terugkomen in de woontrends van 2021. Het voordeel van hout is dat dit materiaal goed te combineren is met andere kleuren en materialen. Denk bijvoorbeeld aan hout in combinatie met staal in de industriële woonstijl. Naast hout, gaan we ook meer naar de tijd dat planten de basis zijn en deze een toegevoegde waarde krijgen in de ruimte. 

Woontrend 3. Werelds

Een mix van verschillende culturen zorgen voor een werelds interieur. Een wereldreis in uw eigen woning, ziet u het al voor u? Combineer de oosterse stijl met die van Scandinavië, waarbij u donkere elementen met lichte gebruikt. U kunt ook uw eigen cultuur of een cultuur die u inspireert meenemen in het interieur. Binnen deze woontrend is het juist van belang dat contrasten groot zijn. 

Woontrend 4. Japandi

Een combinatie van de Japanse en Scandinavische stijl, dat wordt gezien als Japandi. Twee culturen die ontzettend goed samen zijn, al zou u dat misschien niet zeggen. Ondanks dat deze landen ver uit elkaar liggen, raden wij aan om u eens te laten inspireren door deze woonstijlen. In deze stijl is het gebruik van tegels onmisbaar. Gebruik hiervoor grote gladde tegels met een natuurlijke kleur. Combineer dit met elementen die organische vormen hebben, zoals rond, asymmetrisch of zigzag. Voeg hier neutrale tinten aan toe en de Japandi stijl staat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *