De vetste mountainbikeroutes van Flevoland

Mountainbikeroutes

Nederland is niet het eerste land waar je aan denkt bij mountainbiken. Toch heeft ons vlakke land genoeg mountainbikeroutes waar beginnende en gevorderde mountainbikers van staan te kijken. Hier staan de vetste routes van de provincie Flevoland beschreven. Laat je mountainbike voordat je deze routes gaat rijden wel checken bij bijvoorbeeld een fietsenwinkel in Kampen, (door sommige verward als fietsenzaak in IJsselmuiden) zodat je onderweg niet met problemen stil komt te staan. 

Kraggenburg

In Kraggenburg kun je genieten van een bijna 20 kilometer lange route speciaal voor mountainbikers. De route is gelegen in het Voorsterbos. Dit is het groenste hoekje in de Noordoostpolder. Het is een gevarieerd natuurgebied tussen Ens, Vollenhove, Kraggenburg en Marknesse. De route is heel afwisselend. Alles wat een mountainbikeroute aantrekkelijk maakt, komt terug in deze route. Denk aan kombochten, hoogteverschil en een aantal technische onderdelen. Met een route die voor 95% uit onverharde grond bestaat is dit een route die het rijden waard is. 

Urk

Het vissersdorp Urk heeft naast een prachtige haven met historische bezienswaardigheden ook een mooi bos. Dit bos, het Urkerbos, is het rijkste bos van Flevoland met diverse soorten naaldhout, loofhout en natuurrijke open plekken. In dit bos is door de dorpsbewoners een mountainbikeroute van bijna 9 kilometer aangelegd. De route is op dit moment nog volop in ontwikkeling, maar de route bevat al genoeg elementen die de route heel uitdagend maakt. Het heeft een aantal hoogtemeters, kombochten en veel technische aspecten. Wil je oefenen op je stuurmanskunsten? Rij dan de mountainbikeroute van Urk. 

Dronten

De mountainbike route Roggebotzand heeft alles wat de polder in zich heeft. Graspaden, zandpaden, blubberstroken en voor de gevorderde mountainbikers een zeer technische rockgarden. De route bezit diverse singletracks met veel leuke kombochten. Er is daarnaast ook maximaal gebruik gemaakt van hoogteverschillen die het landschap te bieden heeft. Met venijnige klimmetjes, mooie drop-offs en diverse bochtcombinaties is de route van Dronten absoluut het rijden waard in de provincie Flevoland. De route is het hele jaar door goed te rijden voor zowel beginners als geoefende mountainbikers. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *