De verschillende soorten kettingen op een rij

kettingen

Sieraden worden al gedragen sinds mensenheugenis. Sieraden worden al heel lang gedragen om jezelf ‘’mooier’’ te maken. Maar dat is niet de enige reden waarom men sieraden draagt. Ook kan een sieraad namelijk een emotionele of symbolische waarde hebben. Bij dit sieraad hoort dan een verhaal waarom je dit draagt. Een voorbeeld van een sieraad dat veel wordt gedragen, is een ketting. Maar kettingen zijn er in vele soorten en maten. De verschillende soorten kettingen sommen wij in deze blog voor jou op.

Bloedkoralen kettingen

Bloedkoraal is allereerst prachtig om te zien. Bloedkoraal zie je veel in antieke sieraden terug. Bloedkoraal komt uit de zee. En dan niet de Noordzee, maar de Middelandse zee. Dit komt door de goede watertemperatuur waarin bloedkoraal het beste gedijt. Bloedkoralen kettingen zijn heel populair geworden door de dieprode kleur (vaak in combinatie met goud). Bloedkoralen kettingen zijn beschermd en zeer zeldzaam. Het wordt dus niet meer gemaakt en dat zorgt ervoor dat dit type sieraad zeer gewild is. Ben jij op zoek naar bloedkoralen kettingen? Kijk dan eens op de website van Voordeel Sieraden.

Granaat kettingen

Ook granaat staat bekend om zijn dieprode kleur. Maar wat veel mensen niet weten is dat granaat ook voor kan komen in andere tinten en kleuren. Dit kan bijvoorbeeld groen, oranje of paars zijn. Een kenmerk van een granaat ketting is dat het niet snel zal breken. Bovendien is de kleur prachtig en zal de ketting een ware eyecatcher zijn. Wel is granaat gevoelig voor grote temperatuur verschillen. Pas dus in de zomer op met het dragen van een ketting op een bloedhete zomerdag en je wil even afkoelen in de zee.

Gevlochten kettingen

Ook zijn er nog gevlochten kettingen. En de naam verklapt het natuurlijk al een beetje. Dit type ketting is gevlochten. Deze ketting is dan ook vaak dikker dan bijvoorbeeld een anker ketting. Het beste kan je dit type ketting dragen zonder hanger.

Griekse schakelkettingen

Een ander voorbeeld is een Griekse schakelketting. Deze ketting is opvallend in zijn soort omdat deze vrij uniek is. De schakels vindt je dan ook terug in de Griekse architectuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *