De trends voor een cafetaria in 2021 op een rijtje

Cafetaria in Nieuwleusen

2020 was een veelbewogen jaar. Een jaar dat in ons land volledig in het teken stond van de Coronacrisis. Hierdoor moesten horeca en winkels geruime tijd de winkels sluiten. Ook in 2021 zullen we nog middenin de Coronacrisis zitten. Snackbars en cafetaria’s mogen open zijn voor afhaal en bezorging. Welke trends zijn er binnen de branche? Zodat jij de concurrentie aan kunt gaan met mede cafetaria-eigenaren. Je leest het allemaal in deze blog!

Bezorging

Een belangrijke trend voor heel Nederland is dat er veel meer eten wordt bezorgd. Thuisbezorgd.nl heeft hier natuurlijk een groot aandeel in gehad. Maar ook cafetaria’s en snackbars zijn zelf meer gaan bezorgen. Foodservice Community heeft dit onderzocht. Het blijkt dat cafetaria’s met bezorging 27% meer omzet halen dan cafetaria’s die dit niet doen. Een aanzienlijk verschil dus. Voor 2021 raden wij je dus aan om goed na te denken over wat de kansen voor jouw onderneming zijn op het gebied van bezorging.

verschillende toppings

Waar je eerder in de traditionele snackbar vaak alleen de keuze had uit mayonaise of speciaalsaus, is de keuze tegenwoordig veel uitgebreider. In de meeste cafetaria’s staat vaak een patatje stoofvlees of patatje met kip op de menukaart. De toppings winnen steeds meer terrein. Hierin zijn veel varianten te bedanken. Denk ook aan buitenlandse toppings als Mexiaans (met pittig gehakt etc). Wij adviseren je om hier creatief en origineel in te zijn zodat klanten dit graag willen uitproberen.

Duurzaamheid

Ook op het gebied van duurzaamheid verandert er veel voor een cafetaria. De regels omtrent plastic wegwerpartikelen worden steeds strenger. Papieren frietbakjes etc zullen alleen nog worden toegestaan. Wanneer dit precies staat te gebeuren is op dit moment niet bekend. Wij raden je aan om alvast na te denken over andere duurzame oplossingen voor jouw producten.

Heb je na het lezen van deze blog zin gekregen in een lekker patatje met mayonaise. Ga dan bijvoorbeeld langs een cafetaria in Nieuwleusen en vergeet niet er ook een snack bij te bestellen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *