De grootste sfeermakers in huis

Wil je meer sfeer creëren in huis? Je hoeft hiervoor echt niet je hele interieur voor om te gooien! Met een aantal kleine aanpassingen en toevoegingen breng je al enorm veel sfeer in huis. Denk bijvoorbeeld aan verlichting in huis, het soort materiaal in meubels of vloerkleden. Wij leggen je uit hoe je meer sfeer in huis kunt creëren!

Verlichting

De belangrijkste factor om sfeer mee te creëren is natuurlijk verlichting. In veel winkels zijn peertjes te krijgen die slim bediend kunnen worden. Dit houdt in dat er een dimmer op zit, waardoor je dus zelf de sfeer in huis kunt bedienen. Ons advies is om te gaan voor lampen met niet teveel Watt, hierdoor is namelijk de sterkte minder wat zorgt voor een knusse uitstraling. 

Soort materiaal

Wanneer je veel strakke materialen in huis hebt, zorgt dit ervoor dat er een steriele uitstraling wordt gecreëerd. Je kunt bijvoorbeeld meer sfeer toevoegen door het gebruik van robuustere elementen als hout. Hout heeft een warme en natuurlijke uitstraling en zorgt voor meer sfeer in huis. Ga bijvoorbeeld voor houten stoelen of salontafels van Trend24

Vloerkleden

Een vloer kan de ruimte optisch groter maken, wanneer deze is doorgetrokken in alle ruimtes. De vloerkleden kunnen ervoor zorgen dat de ruimtes minder kil en hol worden. Ook voor de akoestiek is het voordelig om vloerkleden neer te leggen. 

Gordijnen

Gordijnen kunnen de lichtinval in huis regelen. Overdag kan het heerlijk zijn als de ruimtes volop belicht zijn door de zon en lucht van buiten. Daarentegen geeft het geen sfeer aan de woning, omdat de ruimte ook overbelicht kan worden. Je kunt hiervoor gordijnen gebruiken om de lichtinval te regelen en de kamer minder belicht te laten zijn. De gordijnen zijn er in verschillende soorten te krijgen. Zo kun je ervoor kiezen om deels van het licht door te laten of te kiezen voor volledige verduistering. 

Wanddecoratie

Wanddecoratie kleedt de kale muren van jouw woning. Het zorgt ervoor dat de open ruimtes worden onderbroken door decoratie aan de muren. Hang bijvoorbeeld een grote klok op of plaats een mooi schilderij die de aandacht trekt. Doe dit uiteraard wel in een subtiele vorm, wanneer je teveel wanddecoratie gebruikt wordt de ruimte erg rommelig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *