De bijzondere dagen kalender – Mei

Kerstpakketten

Inmiddels zijn onze vaste lezers gewend aan de bijzondere dagen kalender die wij maandelijks publiceren. Voorafgaand aan de volgende maand lees je in onze blog de speciale dagen van de maand erop. We zitten nu in april waardoor we de bijzondere dagen van mei gaan bespreken.

4 en 5 mei – Dodenherdenking en Bevrijdingsdag

4 mei staan we ook dit jaar weer stil bij de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. Door hen die vielen hebben wij nu onze vrijheid. In Amsterdam zal er op de Dam weer een minuut stilte worden gehouden. Dit alles uit respect voor het verleden. Op 5 mei is het Bevrijdingsdag. Voordat Corona ons leven in de greep hield was dit voor veel mensen reden om feest te vieren. Overal in Nederland waren bevrijdingsfestivals. Dit jaar zal het feest ingetogen gevierd moeten worden.

9 mei – Moederdag

Ga maar vast weer opzoek naar een mooi Moederdag cadeau. 9 mei zit er alweer aan te komen en zoals elk jaar staat de tweede zondag van Mei in het teken van de belangrijkste vrouw uit je leven. Hoewel ze het nooit zal toegeven vindt ze een persoonlijk cadeau veel leuker dan alweer een bos bloemen. Geef eens iets actiefs cadeau en ga er samen op uit. Uiteindelijk zal je moeder zo’n onvergetelijke dag nog veel leuker vinden dan een tastbaar cadeau.

12 Mei – Dag van de zorg

12 mei is het dag van de zorg. Op deze dag zetten we in Nederland onze zorgmedewerkers extra in het zonnetje. Zeker dit jaar is dit nog veel belangrijker. Zorg medewerkers werken zich 3 slagen in de rondte gedurende de Corona crisis. Laten we eens iets terug doen. Natuurlijk kunnen we weer met zijn allen gaan klappen voor de medewerkers in de zorg maar ook zij hebben nog liever iets tastbaars.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *