De beste tijd om op sociale media te posten

Een van de beste manieren om de kansen op betrokkenheid te maximaliseren, is door te posten wanneer jouw publiek daadwerkelijk is ingelogd op sociale media met de juiste social media marketing. In dit bericht kijken we naar de beste tijden om te posten op Instagram, Facebook, Twitter en LinkedIn. Wat betekent het om op het beste moment te posten?

De beste tijd om te posten is het tijdstip en de dag waarop je het maximale aantal actieve volgers online hebt.

Hoeveel actieve volgers je op een bepaald tijdstip of dag hebt, hangt af van twee dingen:

  • De locatie of tijdzone van het grootste deel van jouw publiek.
  • De manier van leven van jouw publiek.
  • Deze twee dingen hebben invloed op wanneer jouw volgers daadwerkelijk online zijn

De beste tijd om op Instagram te posten

  • De beste dag om op Instagram te posten: woensdag
  • De slechtste dag om op Instagram te posten: zondag
  • De beste tijd om te posten op Instagram: woensdag om 11 uur en vrijdag tussen 10 uur – 11 uur.

Instagram die nog dieper graaft, heeft de neiging om van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 uur en 16.00 uur een vaste betrokkenheid te hebben.

Maar in de vroege ochtenden, vóór 6 uur ‘s ochtends en’ s avonds laat, na 21.00 uur, begint het gebruik te dalen. Dit is opmerkelijk. Tenzij Instagram-gebruikers vampiers zijn, Er wordt verwachten niet dat de betrokkenheid in de vroege uurtjes van de ochtend en nacht extreem hoog zal zijn. Het gebruik van de social media marketing platforms is ook lager in het weekend, omdat gebruikers onderweg zijn. Kortom, blijf doordeweeks halverwege de dag posten als je op Instagram post.

De beste tijd om op LinkedIn te posten

  • De beste dag om op LinkedIn te posten: woensdag en vrijdag
  • De slechtste dag om op LinkedIn te posten: zondag
  • De beste tijd om op LinkedIn te posten: woensdag tussen 8-10 uur en 12 uur, donderdag om 9 uur en 13 uur en vrijdag om 9 uur.

LinkedIn staat van oudsher bekend als een platform voor zakelijke professionals. Daarom is het geen verrassing dat de werkweek de beste betrokkenheid op LinkedIn heeft.

Over het algemeen tussen 8.00 en 14.00 uur. op dinsdag tot en met vrijdag is een veilige tijd om te posten om verloving te krijgen. Maandag is de enige dag van de werkweek die minder dan wenselijk wordt gebruikt en betrokken. Dit is logisch, aangezien maandag doorgaans de drukste dag is voor de belangrijkste demografische, zakelijke professionals van het social media marketing platform.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *