De badkamer renoveren? Een stappenplan

Badkamer

Douchen. Tandenpoetsen. De was doen. De badkamer is misschien wel één van de meest praktische ruimtes van het huis. Toch is het voor veel huiseigenaren meer dan dat alleen. Het is een plek om heerlijk tot rust te komen. Met een heerlijk muziekje op de achtergrond, een boek in de handen en een glas wijn in de buurt, pak je jouw rust in bad. Wil jij van jouw badkamer een ruimte maken, waar je helemaal zen raakt? In deze blog geeft Spirototaal je enkele tips, waarmee je deze kunt renoveren.

Stap 1: installeer een ventilatiesysteem

Niets is zo vervelend als een vochtige badkamer. Er ontstaan hardnekkig schimmels en ook kan stof de overhand krijgen. Dat is niet alleen vies, maar ook slecht voor de gezondheid. Daarom raden wij het installeren van badkamerventilatoren aan. Deze voeren het overtollige vocht – bijvoorbeeld van het douchen of de wasdroger – af, waardoor dit geen vat krijgt op de ruimte. Dat scheelt een paar poetsbeurten met HG.

Stap 2: koop producten van kwaliteit

Bij een grondige renovatie wordt de badkamer compleet veranderd. De vloeren, de muren en het witgoed wordt onder handen genomen. Bij ieder product dat je koopt – of het nu gaat om tegels, een badkuip of een kast – zul je moeten letten op de keurmerken en certificaten, die het ontvangen heeft. Hiermee weet je zeker dat je goed materiaal in handen hebt, dat niet zomaar kapot gaat of wegschimmeld. Zo kun je er weer een lange tijd tegenaan.

Stap 3: maak de ruimte waterdicht

Hoe je het ook wend of keert: de badkamer is de vochtigste ruimte van een woning. Als bewoner wil je voorkomen dat het water in de rest van het huis terechtkomt. Door barsten en scheurtjes in de tegels en voegen kan dit zomaar weglekken. Om dit te voorkomen moet je de volledige ruimte waterdicht maken. Dus niet alleen de douche of het bad, maar ook de muren en de vloer. Dit doe je bijvoorbeeld door een extra laag op de tegels aan te brengen. Hiermee voorkom je waterschade.

Stap 4: maak de ruimte onderhoudsvriendelijk

Niemand doet het graag: zijn of haar eigen badkamer onderhouden. Toch is dit essentieel voor een gezonde leefomgeving. Om te voorkomen dat je als een berg tegen dit periodieke onderhoud opziet, kun je het beste onderhoudsvriendelijke elementen aanschaffen. Ofwel: producten die in een handomdraai schoon zijn. Hiermee voorkom je dat je de taak voor je uitschuift en schimmels, verstoppingen en waterschade de overhand nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *