De 5 voordelen van een douchetoilet

toilet

Steeds meer mensen besluiten een douchetoilet te installeren. Het is niet langer alleen maar voor de oudere garde. Ook jongere gezinnen zien er de voordelen van in. Nieuwsgierig? In deze blog van appstats vertellen de specialisten van Well-Fair je meer over de voordelen van dit product. Wanneer ga jij eindelijk overstag?

Gerelateerde link: Seniorenbed

1. Optimale hygiëne

Het grootste voordeel van een douchetoilet is de hygiëne, die het de gebruiker biedt. In vergelijking met de traditionele variant, is het hiermee namelijk veel beter gesteld. Met een toiletdouche hoef je namelijk nooit meer met wc-papier te werken. De ingebouwde douche maakt jouw onderlichaam van onderen schoon. Hiermee voorkom je dat jouw handen met vervolgende bacteriën in aanraking komen. Lekker schoon dus!

2. Beter voor het milieu

Hierboven hebben we het er al even over gehad: toiletpapier. Gemiddeld worden er 56 van deze vellen door het toilet gespoeld. Per persoon, per dag! Dan tellen we vochtige doekjes nog niet eens mee. Dat is niet alleen slecht voor de riolering, maar ook voor het milieu. De keuze voor een toiletdouche is voor de ecologisch ingerichte persoon dan ook snel gemaakt. Weg met dat toiletpapier. Weg met de verontreinigende stoffen, productie, verpakking en vervoer. Op naar een schoner Nederland!

3. Besparing van kosten

Een douchetoilet is één keer een flinke investering. Daarna zal het de wekelijkse kosten echter drukken. Zo hoef je minder tot geen toiletpapier meer te kopen. Met een standaard gezin van vier personen kan die tot wel € 200 per maand schelen. En dat voel je vast en zeker in jouw portemonnee.

4. Verlichting bij gezondheidsklachten

Mensen worden vandaag de dag steeds ouder en blijven steeds langer thuiswonen. Dit gaat echter met verschillende gezondheidsklachten gepaard. Een toiletdouche kan een deel van deze symptomen verlichten. Doordat het onderlichaam met warm water wordt gereinigd, voelt dit zachter aan dan toiletpapier. Ideaal bij aambeien of andere pijnlijke aandoeningen in die regio.

5. Minder kans op verstoppingen

Het gebeurt ontzettend vaak: een verstopping in de afvoerleiding. Plotseling komt de grote boodschap met veel opborrelend water weer omhoog. Dit komt vaak doordat het toiletpapier in de leiding vast is komen te zitten. Dit is met een douchetoilet natuurlijk verleden tijd! Dat scheelt weer een ongemakkelijke situatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *