De 3 opties voor boekhouden

pexels-karolina-grabowska-4491441

Door de Coronacrisis kan het zo zijn dat het een en ander veranderd is, in jouw administratie. Of je nu zelf een bestandje bijhoudt, een boekhoudprogramma gebruikt of toch een financieel adviseur inschakelt: overzicht houden is belangrijk. Welke methode je kiest, is helemaal aan jou. Kies vooral wat het beste bij jou past. Lees in deze blog over de verschillende mogelijkheden!

Je kunt het zelf

Misschien onderschat je jezelf, maar de boekhouding kun je zelf bijhouden. Het is namelijk goed te doen, mits je je inleest en de benodigde documenten bijhoudt. Urenadministratie, facturen en bankafschriften: niet echt bepaald documenten om blij van te worden. Daarom geven we als tip om een vast moment in de week te plannen om jouw administratie te doen. Door een vast moment vrij te maken, heb je overzicht en tijd. Je zult zien zodra de boekhouding op orde is, je blij wordt van het resultaat.

Online Boekhouding

King, Unit 4, Exact, Snelstart en Reeleezee: software om flexibel je administratie te verwerken. Deze software is 24/7 toegankelijk en het is erg gebruiksvriendelijk. Zodra je een internetverbinding hebt, kun je dus bij jouw boekhouding. Heel handig, omdat je dus niet computer- of werkplek afhankelijk bent.

Financiële expert

Wie de boekhouding écht niet wil doen, kan een expert inzetten. Zo weet je dat het zeker goed geregeld wordt en kan je nauw contact houden met de boekhouder. Deze financiële adviseur regelt niet alleen de administraties en belastingaangiftes, ook verzorgt hij het contact met de Belastingdienst. Mocht je toch zelf aan de slag willen, zullen zij je adviseren en begeleiden. Kies bijvoorbeeld voor een administratiekantoor in Kampen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *