Content verspreiden via sociale media

Een communicatieadviesbureau kan veel betekenen voor de omzet van je bedrijf. In de tijd van facebook, instagram en andere sociale media is ook gebleken dat marketing voor nog meer opbrengst kan leveren.

Doelgroep gerichter

De laatste jaren wordt er veel onderzoek gedaan naar de gebruikers van sociale media. Hierbij wordt gekeken naar de doelgroepen, het aantal gebruikers, de verschillende doeleinden van de diensten etc. Dit levert veel mogelijkheden op voor marketingbedrijven. Dat komt doordat je op sociale media door de data van gebruikers een verdomd goed beeld van een persoon en zijn eventuele interesses en benodigdheden kan krijgen. Deze informatie is ideaal om voor marketingdoeleinden te gebruiken. Wanneer je weet dat een jongvolwassen vrouw regelmatig naar make up tutorials kijkt of bepaalde beauty influencers volgt op instagram, zal de kans veel groter zijn dat zij actie zal ondernemen na het zien van een reclame van een oogschaduw palet dan dat een oudere man van 50 jaar deze reclame zal zien. Zo kan je via sociale media veel gerichter op je doelgroep reclame maken.

Werken met een externe partij

Een keerzijde voor communicatieadviesbureaus is dat ze door de marketeren via sociale media d.m.v. gebruik te maken van hun algoritmen wel afhankelijk zijn van een externe partij om samen te werken. Het zou voor een marketingbureau aantrekkelijker zijn om met je doelgroep te communiceren zonder de tussenkomst van de externe partij. Dit bijvoorbeeld de email. Toch blijft de unieke waarde van sociale media onmisbaar. Voor een geslaagd doeleinde van rechtstreekse vormen van communicatie, blijft de unieke waarde van sociale media onmisbaar. Uit onderzoek blijkt dat 82% van de marketeers sociale media gebruikt om content te verspreiden. Het werkt uiteindelijk toch het beste.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *