Buitenspelen in de natuur is gezond

Heb je opgroeiende kinderen? Dan is het belangrijk om ze minimaal twee uur per dag buiten te laten spelen. Dus ga met zijn allen op pad met de bolderwagen of alleen op jouw elektrische skelter. Want er zitten zoveel voordelen aan. Dus dit is waarom jouw kinderen zoveel mogelijk buiten moeten spelen. En dit is zelfs wetenschappelijk onderzocht. 

Weerbaarder kind

Door veel te spelen in de natuur en buiten te zijn wordt jouw kind weerbaarder. Kinderen komen overal uitdagingen tegen die ze moet overwinnen. Deze uitdagingen overwinnen geeft de mentale en lichamelijke weerbaarheid een boost. Dus beklim die glibberige boom en ontdek allerlei diertjes en insecten. 

Meer beweging

Buitenspelen betekent voor jouw kinderen lekker bewegen en even alle energie eruit gooien door hun fantasie de vrije loop te laten gaan. Door te bewegen werken kinderen aan hun motorische ontwikkeling. Als ze dus veel bewegen, worden ze er ook steeds beter in. Zo ontwikkelen ze hun spieren beter en voorkomen ze obesitas. 

Goede nachtrust

Natuurlijk daglicht is nog altijd beter dan kunstlicht. Het zorgt voor een goed-functionerende biologische klok. Onze biologische klok stuurt het slaap-waakritme aan, maar reguleert ook de hormoonhuishouding en andere lichamelijke functies. En een goede nachtrust kunnen papa en mama ook wel gebruiken toch?

Het zorgt voor vitamine D

Door buiten te zijn maakt je lichaam automatisch vitamine D aan. Vitamine D haalt calcium uit jouw voeding en zorgt voor sterke botten en tanden. Het versterkt je immuunsysteem en zorgt voor sterkere spieren. Een onmisbare vitamine voor jouw kinderen dus.

Minder stress

Mijn kinderen hebben geen stress denk je misschien. Maar ongemerkt kunnen ze zich toch wel druk maken om dingen. De beste remedie is de buitenlucht op zoeken en lekker ravotten. Dit neemt de stress meteen weg. 

Betere ogen 

Door de digitalisering zitten jouw kinderen waarschijnlijk meer achter schermpjes dan je lief is. Door buiten te spelen trainen ze hun oogspieren van ver af beter en dit is belangrijk om bijziendheid te voorkomen. 

Er zijn nog zoveel voordelen te noemen waarom buiten spelen goed is. Kinderen worden er in ieder geval heel blij, creatief, sociaal, slim en zelfredzaam van. Dus ga lekker naar buiten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *