Buitenspelen alleen voor kinderen?

buiten spelen

Als kind vond je het altijd geweldig wanneer je de gymzaal binnenkwam en de gymdocent ‘Apenkooien’ had klaargezet. Alle gymtoestellen werden tevoorschijn gehaald en je kon een uur helemaal los gaan. Dat je nu volwassen bent, wil niet zeggen dat (buiten)spelen klaar is. Sterker nog: er zijn speeltuinen waar ook volwassenen hun energie kwijt kunnen.

Gerelateerde links: 

schoolplein inrichten
Natuurlijk spelen
speeltoestellen schoolplein

Fitness

Vanwege de coronacrisis zijn de sportscholen helaas al een tijdje dicht. Toch zijn er op veel plekken in het land diverse ‘speeltuinen’ waar fitnesstoestellen staan. Naast de bekende ‘Cruyff Courts’ en ‘Richard Krajicek Playgrounds’ zijn er op veel plekken in Nederland speciale ‘Outdoor Fitness Zones’. Sporten in de buitenlucht mag, waardoor dit een ideale oplossing is voor de gesloten sportscholen. Deze plekken bestaan uit toestellen waar je een workout kunt uitvoeren. Springen, heffen en slingeren: voor ieder wat wils.

Indoor Pret

Helaas moeten we even wachten tot ze weer open mogen, maar er zijn indoor speeltuinen in ons land. Niet alleen kinderen zijn hier welkom, ook volwassenen mogen hier rondspringen. Er zijn speciale trampolineparken en er zijn ‘airparken’. Trampolineparken bestaan uit trampolines in alle soorten en maten. Zo kun je tegen de muur opspringen of van trampoline naar trampoline gaan. De airparken daarentegen bestaan uit grote luchtkussens, glijbanen en klimmuren.

Beweging

Mocht er bij jou in de buurt geen speeltuin zijn waar je terecht kunt voor jouw work-out, kun je altijd nog andere activiteiten uitvoeren. Een potje badminton, een rondje wandelen of even voetballen. Beweging is niet alleen fysiek goed voor je, ook kun je je energie kwijt en je hoofd leegmaken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *