Beroepen op hoogte

Kerstpakketten

Als jij denkt aan een beroep op hoogte, denk jij waarschijnlijk aan een piloot of stewardess. Mooie beroepen, maar zeker niet voor iedereen weggelegd. In dit artikel benoemen wij een aantal beroepen waarbij jij de hoogte in gaat. 

Dakdekker

Een van mijn beste vrienden (Han) is dakdekker. Vaak verteld hij mij verhalen over de staat van een dak. Hij voert eenvoudige en complexe werkzaamheden uit op of rondom het dak. Daarnaast kan hij het hele dak vernieuwen door er nieuwe dakbedekking aan te brengen. Als dakdekker in Zuidlaren is geen dag (en dak) hetzelfde; een afwisselende baan met veel verantwoordelijkheden. Daarnaast help je echt bewoners van een groot probleem af! Wil jij werken als dakdekker in de regio Groningen? Kijk dan eens op de website van Totaal Daktechniek uit Tynaarlo.

Kraanmachinist

Werken op eenzame hoogte, dat is het werk als kraanmachinist. Jouw werk is enorm verantwoordelijk. Vaak verplaats jij zware bouwmaterialen en zorg jij ervoor dat de mensen op de grond verder kunnen met belangrijke werkzaamheden. Helemaal eenzaam ben je niet, aangezien je vaak contact hebt met een begeleider op de grond.

Glasbewassing

Bij glasbewassing denk je natuurlijk gelijk aan de ramenwasser bij jou in de straat. Jij vindt de tweede verdieping al een aardige hoogte, maar heb je er wel eens bij stilgestaan dat ze ook bedrijfsgebouw of flat moeten schoonmaken. Dit kan tot tientallen meters de lucht in gaan. Durf jij dat aan?

Zoals je kunt lezen zijn we natuurlijk een aantal banen vergeten. Als jij er nou één mag noemen die zeker niet mag ontbreken in de volgende blog, welk beroep is dat dan? Laat het ons weten in de reacties!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *