Beroep uitgelicht: Accountant

pexels-pixabay-53621

Ook vandaag lichten we weer graag een beroep voor je uit. Deze keer lichten we graag de werkzaamheden toe van een accountant. Een accountant is een veelzijdig beroep. Zo houdt een accountant zich veel bezig met het advies in fiscale zaken, opmaken van verslagen, boekhouding van derden organiseren en voeren. Maar wat houden deze taken eigenlijk in? Dat beschrijven wij in onderstaande blog.

Advies in fiscale zaken

Het op orde hebben van fiscale zaken is van groot belang. Maar wij begrijpen dat het lastig is om daar tijd voor te vinden. Want je hebt het immers al druk genoeg met andere werkzaamheden. Een accountant kan jou helpen met fiscale zaken die voor jou te ingewikkeld zijn. Hierbij kun je denken aan het verzorgen van fiscale aangiften en belastingen, opstellen van bezwaar- en beroepschriften, advies over ondernemingsvormen en ook de aangifte van de erfbelasting. Een account gaat samen met jou om de tafel om jou hierbij te helpen!

Opmaken van verslagen

Een accountant is ook gespecialiseerd in het opmaken van verschillende verslagen. Bij bijvoorbeeld een jaarverslag moet je een correcte verslaggeving voeren. Hierbij heb je te maken met de zogeheten vennootschapswetgeving. Als je dit niet goed voor elkaar hebt, kan dit leiden tot verschillende aansprakelijkheden. Om dit te voorkomen kan een account voor jou een jaarverslag maken!

Boekhouding van derden organiseren en voeren

Boekhouden is een algemeen begrip. Maar waar staat dit voor? Het staat in het algemeen voor het bijhouden van financiën voor jouw bedrijf. Je maakt een overzicht van de inkoopfactoor, maar ook de verkoopfacturen. Zo kun je een overzicht maken van jouw omzet en de kosten. Een accountant kan dit voor jou voeren zodat dit inzichtelijk voor jou is. Hulp nodig? Schakel dan een accountant in Zaandam in! De Zwolse Adviesgroep helpt jou hierbij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *