Belangrijke aandachtspunten voor klusboerderij met dakrenovatie

Belangrijke aandachtspunten voor klusboerderij met dakrenovatie

Jullie droomde altijd al van het wonen op een boerderij. Toen er een mooie woonboerderij te koop kwam te staan, twijfelden jullie geen moment. Dit is jullie kans. Na de bezichtiging waren jullie zo verliefd dat jullie meteen een bod hebben gedaan op de boerderij. Even later werd deze geaccepteerd. Hoe blij zijn jullie dan! Het is wel een opknappertje, maar gelukkig hebben jullie geen twee linkerhanden. Zo moet de woonboerderij van binnen helemaal gemoderniseerd worden. Maar de grootste uitdaging is het dak renoveren

Factoren bij dakrenovatie

Bij het renoveren van daken spelen altijd verschillende factoren mee. Gaat het om een plat dak of een schuin dak? Een plat dak renovatie is over het algemeen goedkoper dan een schuin dak. Bij een oude boerderij en stallen is het altijd goed om te kijken of het nodig is om asbest te verwijderen. Het wil nog wel eens voorkomen bij oude boerderijen en stallen dat er gebruik is gemaakt van asbest. Dit wil je op een zorgvuldige manier verwijderen. Daarnaast speelt de materiaalkeuze ook een rol. Een schuin dak met dakpannen kan wel 75 jaar mee gaan, terwijl bitumen dakbedekking zo’n 25 tot 30 jaar meegaat. Vaak heeft een boerderij een rieten dak. Als deze goed en vakkundig is aangebracht, kan deze weer zo’n 25 tot 40 jaar mee. Over het algemeen zijn deze daken wel wat duurder in aanschaf. Neem in ieder geval een partij in de hand die jullie zo goed mogelijk kan adviseren en helpen. Belangrijke aandachtspunten om mee te nemen in jullie overweging voor het nieuwe dak van jullie klus- en woonboerderij.

Doe regelmatig dakonderhoud

Om zo lang mogelijk van jullie dak te kunnen genieten, is het goed om regelmatig onderhoud te plegen. Klim daarom minimaal 1 x per jaar het dak op om het dak te inspecteren op beschadigingen. Is er een storm geweest? Controleer het dak dan nog eens extra. Verwijderen tijdens het inspecteren algen en mossen en leeg ook de dakgoten. Zo kan jullie dak er weer een tijdje tegenaan. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *